BÖMBERS – Verdens beste Motörhead tributeband

BÖMBERS – Verdens beste Motörhead tributeband

Coverband eller tributeband finnes det en god del av her i Norge. Mange av disse er veldig dyktige og populære og spiller stort sett oftere enn et vanlig band med egenproduserte låter. Vi i Eternal Terror har valgt ut noen av de mest populære bandene til å bli med i en liten intervjurunde. Vi er så heldige å ha verdens beste Motörhead tributeband her i landet og da måtte selvsagt "Fast Tore" i BÖMBERS inn på teppet og svare for seg.

Når startet dere opp?

Allright. Vi startet opp i mai 1996 og har holdt på uavbrutt siden da.

Hvem er med i bandet?

Det er Abbath, fra Immortal som går under navnet "Killminister" på bass/vokal, Pez som er en gammel punk trommis som har spilt i band som Punishment Park, Jeg, Spy etc som går under navnet "Party Animal Taylor" og meg selv "Fast Tore".

Bombers_1.jpg

Hvorfor denne fascinasjonen for Motörhead?

Rock n roll livsstilen, låtene , textene, Lemmy som person, staying poweren, ærligheten og the whole fucking package allright!

Hva var det første Motörhead albumet du/dere kjøpte?

Det første jeg kjøpte for egne penger var "No Remorse" dobbel LP-en med skinn cover i 1984. Men fatteren hadde 4 Motorhead plater som han kjøpte på 70 tallet, og jeg oppdaget "Bomber" LP-en i rundt 1980 da jeg var 7 år gammel, når fatteren spilte den. Digget coveret og tittellåten max husker jeg.

Er Motörhead favorittbandet til alle i bandet?

Ja, det er i hvert fall det bandet som har samlet oss. Personlig er jeg også fan av Twisted Sister, Sex Pistols, Darkthrone og en haug med band. Abbath er også veldig Kiss fan og Pez er punk at heart.

Hvilket Motörhead album er det beste?

Mine personlige favoritter: "No Sleep Til Hammersmith" (verdens beste live LP !!), "On Parole", "Bomber", "Orgasmatron" og "Ace Of Spades".

Bombers_2.jpg

Hvilket låter er morsomst å spille live? Hvilke låter får best respons fra publikum?

Låter som alltid går hjem er den åpenbare "Ace Of Spades", men også "No Class", "Orgasmatron" og "Killed By Death" er høydare. Vi prøver også som regel å smyge inn en litt mer ukjent Motorhead låt eller 2 når spilletiden vår tillater det. Eks, "Lost Johnny", "Sex & Death", " America", "Cradle To The Grave" og "Vibrator" er også låter vi har tatt med en gang i blandt.

Hvilke låter er mest utfordrende å spille live?

Utfordringen ligger ofte i og få " feelen". Selve riffene er forholdsvis lett å plukke. Ellers så er det av og til noen soloer jeg må gjøre litt til mine egne… he he.  Jeg snakket med Phil Campell ( gitaristen i Motorhead)  og han innrømte også at han spilte veldig mye på improvisasjon. Han sa han likte min tolkning av soloen i "Bomber" en gang han så oss live. Det var hyggelig 🙂

Når dere spiller konserter, er setlista satt på forhånd eller ser dere an publikum og justerer den underveis? Hva med ønskelåter fra publikum?

På festivaljobber er lista satt, men på egene giger kan vi justere litt mer underveis, selv om hovedlisten er fastlagt.

Bombers_hitvinylmaniaalright.gif

Blir det bare live, eller finnes det noe fysiske bevis i form av CD, vinyl, DVD eller de gode gammeldagse kassettene og VHS-ene?

Vi har jo gitt ut 2 vinyl EP-er. Den ene heter "Hit vinylmania,allright" og den andre bare "Bömbers , Bergen ". Førstnevnte er en live EP med 4 låter som kun ble presset i 350 eksemplarer. Den kom i 2002. Den andre er 3 studiolåter og ble presset i 500 på svart vinyl og 250 på picture disc. Den kom i 2005. Alt er utsolgt for lenge siden. I 1999 laget vi en privat pressing med en hel konsert fra Garage i Bergen i bare 50 exemplarer på CD. Den Kalte vi "Kicked Ass at Garage". Ellers har vi skjorter, gensere, patcher og buttons. Men det ligger masse live materiale på Youtube.

Hvor i landet er det størst etterspørsel etter dere og er dere tilgjengelige for det som er av konsertsteder i vårt langstrakte land?

Vi spiller hvor som helst på kloden der det er en skikkelig venue og kondisjonene er allright. Vi har jo spilt en del i Italia og også Tyskland, Holland, Østerrike etc. Til våren skal vi til Malta og Sicilia. Det blir gøy !! I Norge har vi jo spilt vår årlige konsert i Bergen + diverse giger i Oslo, Stavanger, Trondheim, Sandes, og en haug med krinkelkroker. Til og med på Vinstra !

Er det noen steder dere enda ikke har fått spilt og som dere mer enn gjerne tar en tur til?

Svalbard hadde vært fett ! Så kunne jeg tenkt meg å spille på Buktafestivalen i Tromsø. Jeg så Motorhead der i 2006 og det var en glimrende plass ! Ellers, som sagt spiller vi hvorhen noen måtte booke oss.

Er det noen konserter opp gjennom årene som skiller seg ut som spesielt vellykket og/eller mislykket?

Vi spilte på Sicilia i fjor og det var helt sinnsykt fett. Vi brukte 1 time på bilder og autografer etterpå, Sicialansk Tv var det og laget reportasje. Genialt opplegg ! Da tenkte jeg faen meg; Vi er et tribute band og nailer Sicilia til veggs ! Det var en dritkul opplevelse. På til helvete siden så var det en MC klubb som booket oss en gang som trodde vi spilte coverlåter av alle mulige band og ikke bare Motorhead, Etter 3 låter spurte han som booket om ikke vi kunne ta en Kiss låt. Da fortalte vi at han hadde booket feil band.

Hvordan får man tak i dere for eventuelle spillejobber?

Da sender man bare en mail til meg, ringer meg eller kontakter meg på FB. Også er det jo info på www.bombers.no.