BARONESS spiller på Rockefeller mandag (07/10)

BARONESS spiller på Rockefeller mandag (07/10)

Mandag 07/10-2013 Oslo Rockefeller

 

 

BARONESS
ROYAL THUNDER

 

 

Dørene åpner 20.00

Billettpris:
250,- (+ serviceavgift)

18 år leg

 

Fra Savannah, Georgia kommer en bemerkelsesverdig sludge-metal-kvartett – Baroness. Fra den første utgivelsen i 2007, Red Album til Blue Record fra 2009 landet Baroness i fjor på en etterlengtet tredjeutgivelse med dobbelalbumet Yellow & Green. Blodfansen ble gledelig overrasket etter tre års nervepirrende venting. Skiva har en nevneverdig dypere progressiv tilnærming til klassisk sludge enn kultskivene Rød og Blå. Sistnevnte delikatesse ble i år kårets til tidenes album av L.A Weekly.

Baroness har modnet til edel vin, men har beholdt signaturen, en lekende dynamikk og crossover mellom blytunge riff og episke og lavmælte partier. Den snertne teaseren og singelen ”Take My Bones Away” flyter som gull i øregangene. Sleng på hardtslående syre, sterkere definerte melodier og pøs på med tungtvann. Resultatet ble en vekslende transelignende tilstand og headbanging hos publikum på Øyafestivalen i fjor, dermed klinket Sørstatsbandet til med sin vante modus operandi.

Frontmann John Baizley, vidgjeten for sin drivkraft på flere områder i musikkbransjen, lar ikke sjansen gå fra seg på Yellow & Green til å ruste opp med mektig vokal og harmonisk gitarlyd. De svette og følsomme instrumentale partiene er det fremdeles god plass til.

På konserten vil du oppleve det beste fra alle utgivelsene, fra Red Albums eksperimentelle jamming, Blue Records mer Mastodonske preg og Yellow & Green’s drivende, sensitive og produktive metal. Baroness gjør det de kan best; utvikling, vekst og nyskaping.

Baroness har turnert med bl.a. Metallica, Converge, Mastodon, High On Fire, Clutch og en rekke andre majesteter på metaltronen.

"På det doble tredjealbumet Yellow & Green leverer bandet smart sludge metal, syrete rock og vakre, melodiske partier – en lett gjenkjennelig kombinasjon, samtidig preget av den subtile, forfriskende utviklingen som alltid synes å følge kvartetten fra Savannah."
-Musikknyheter.no

“Yellow & Green’ has solidified Baroness as forces to be reckoned with in the world of music as a whole. There is no question that it will stand the test of time. Baroness grows with each step they take, and ‘Yellow & Green’ is their biggest step forward yet.”
– Loudwire 4/5