KREATOR – Dying Alive 2CD

KREATOR – Dying Alive 2CD

Kreator er et av de virkelig store tyske thrash metal bandene i verden. Få band har hatt en såpass aktiv karriere som det Kreator har hatt. Bandet ble dannet i 1982 under navnet Tyrant. De skiftet raskt til Tormentor og videre til Kreator i 1984. Noen nedturer har det vært, men 13 studioalbum og to livealbum vitner om innholdsrike 30 år. 90-tallet var nok det tiåret fansen likte minst, men siden «Violent Revolution» kom i 2001, har bandet igjen bygd opp en stor og trofast fanskare verden over.
Selv har jeg hatt gleden av deres musikk siden midten av 80-tallet da jeg oppdaget «Endless Pain» og «Pleasure to Kill via en mailorderklubb kalt Skandinavian Music Club.

«Dying Alive» er bandets andre fulle liveutgivelse. «Live Kreation» fra 2003 var den første og det var en grei liveskive, ikke noe mer. «Dying Alive» derimot er bedre. Langt bedre. Det er låter fra hele katalogen til bandet. Lyden er god, bandet er i knallform og låtutvalget er upåklagelig. Alt jeg vil ha med i en Kreator liveutgivelse er med, kanskje med unntak fra «Under the Guillotine» og ei låt eller to fra «Terrible Certainty».

Dette er i utgangspunktet en dobbel live DVD, men den finnes også som dobbel CD. Jeg ville nok fortrukket DVD-en, men CD-en er grei nok å ha den også. Mer er det ikke å skrive om den saken.

http://kreator-terrorzone.de/

http://www.nuclearblast.de/de/