IMPIETY – The Impious Crusade MCD

IMPIETY – The Impious Crusade MCD

Impiety fra Singapore er et band jeg har fulgt siden debuten "Asateerul Awaleen" ble sluppet i 1996. Her snakker vi om et extreme metal band som har et ekstremt høyt antall utskiftninger av medlemmer, en lang backkatalog de fleste band blir misunnelige på og de (eller han, Shyaithan) varierer det musikalske lydbildet til Impiety mye fra utgivelse til utgivelse. Det er nesten sånn at man vet aldri hva han finner på.

Produktiviteten hos Impiety er enorm høy. Jeg trodde innerst inne i hodet midt at «Worshippers of the Seventh Tyranny», ei skive jeg anmeldte her i terrorland for et par år siden, var bandets nest siste skive og at kun «Ravage & Conquer» (2012) er eneste utgivelse jeg har gått glipp av. Men en kjapp titt innom Encyclopaedia Metallum fortalte meg at her har jeg ikke fulgt med i timen i det hele tatt. En EP, et samlealbum (den har jeg vel egentlig fått med meg), hele tre DVD-er og et livealbum har jeg gått glipp av. Fant også kjapt ut at jeg har misset den forrige liveskiva og en EP til, begge utgitt i 2010. Og her sitter jeg og tror jeg har komplett Impiety samling i CD hylla mi. Doh…..

Men over til «The Impious Crusade», det aller siste tilskuddet til Impietys produktivitetsliste. Dette er verken black metal eller noen form for krysning som inneholder black metal. Musikken Shyaithan og hans venner i Impiety leverer denne gangen er nesten ren death metal der riffene er så sentrert i lydbildet som det går an å få det uten at det blir ødelagt. Tempoet er høyt hele skiva igjennom. Det er veldig intense og brutale saker Impiety leverer denne gangen og massiv lytting av skiva i noen dager førte tankene tilbake til Hate Eternal på sitt mest intense. Man blir både mentalt og fysisk sliten av å høre på det, men likevel er det jævlig bra det som leveres. Gode varierte riff er drivkraften i musikken, men også vokalen og trommene er med på å gjøre dette bra. En gitar alene er sjelden nok til å skape noe massivt, men det er som oftest et godt grunnlag hvis det blir gjort riktig. Og det blir det her. Bandet blir å se på Inferno kommende påske. Jeg tror det kommer til å bli en bra opplevelse.

https://www.facebook.com/impietyofficial

http://hellsheadbangers.com/