SHOTGUN RODEO – Knallhard trøndersk heavy metal

SHOTGUN RODEO – Knallhard trøndersk heavy metal

Det er mye spennende som rører på seg i musikkverden om dagen. Shotgun Rodeo fra Trondheim er et band som er verdt å merke seg. Disse gutta mener alvor! Eternal Terror skribent Kenneth Sporsheim fikk snakket litt med gitarist Don Shrediablo og hørt gjennom siste EP-en til bandet.

Fortell litt mer om hvem dere er. Bakgrunn og erfaring?

Vi er Shotgun Rodeo. Et knallhardt heavy metal band fra Trondheim. Medlemmene i gruppa er i aldersgruppen 20-26 år gamle/unge. Vi har 3 utgivelser på baken sålangt: 

En demo i 2009, "Dead End Massacre" i 2012 (EP) og "Guilty As Charged" i 2013 (EP). Vi har alle banderfaring fra tidligere og har gigget rundt omkring i Norge med forskjellige band, og enkelte av oss i utlandet. Vokalist Espen spiller også i Nord-Trøndelags store stonersønn Zäëd.

Shotgun Rodeo består idag av:

Espen Bjøru – Vokal

Don Shrediablo – Gitar

Sinner Marstad – Bass

Vic Evil – Trommer

ShotgunRodeo_13.JPG

Er det hele bandet som skriver låtene sammen, eller er det noen som står bak all låtskriving?

Det er stort sett jeg som kommer opp med selve rota til låtene, så formes/arrangeres de ilag og jammes på i øvingslokalet vårt.

Vi har fått veldig ferskt innsyn ved å få med Espen i bandet, og vi føler vi får tilføyd en helt annen dimensjon til bandet med han på vokal!

Er det noen spesielle band som inspirerer dere?

Vi har definitivt et veldig vidt spekter når det kommer til band som inspirerer oss. Vi har veldig forskjellig musikksmak innad i bandet, som er en bra ting for den kreative prosessen.

For meg er det Judas Priest og 80 talls thrash som er det store. Vokalist Espen elsker 80s glam, Iron Maiden og Avenged Sevenfold.

Bassist Sindre elsker Killswitch Engage, Trivium og Slipknot. Trommis Vic er mer new-school, og elsker Misery Signals, Threat Signal osv. Veldig varierte inspirasjoner altså!

Blir det mye live fremover?

Vi satser på å få spilt mye i høst/vinter, og har veldig lyst til å komme oss utav Trondheim for et par gigs også. Trondheim er et flott sted å være et band, men det er ikke allverdens av utesteder å spille på her. Så vi har som mål å komme oss utav Trondheim etterhvert.  Om noen har lyst til å booke oss så send oss en mail på shotgunrodeo@gmail.com!

Hvor lenge har dere spilt sammen?

Den instrumentale delen av Shotgun har nå spilt sammens i 2 år snart. Vokalist Espen ble med oss i juni 2013. Prosjektet ble opprinnelig startet av meg i 2008, men ble lagt på is i 2 år+ i 2009.

I mellomtiden gjorde jeg diverse ymse prosjekter, som for eksempel det legendariske trondheim kultklassiker bandet Cockpit Pilots hvor jeg møtte nåværende Shotgun vokalist Espen.

Men jeg måtte returnere til heavy metal siden det er the holy grail av musikk. Så den nåværende Shotgun lineup’en har vært ganske stabil med unntak av litt vanskeligheter med å finne en fast vokalist.

Vi har forøvrig tenkt å skaffe oss en andre gitarist i en lang tid, så ta kontakt om du er interessert!

Fremtidsplaner?

Album neste år forhåpentligvis. Musikkvideo og kanskje innspilling av 1-2 ferske sanger senere i år. Oooog såklart mye gigging, drikking og greasy food.

Vi er ute etter å lage et litt unikt produkt i dagens metalscene som er dominert av metalcore, djent og den slags musikk. Vi skal satse hardt fremover.

Så fremtiden til Shotgun er så bright at vi burde bruke shades til alle døgnets tider.

 

ShotgunRodeo_Guilty.JPG

 

Undertegnede har den siste stunden hørt godt gjennom siste EP-en til Shotgun Rodeo; «Guilty As Charged», og må innrømme at dette er ganske tøffe saker. Den åpner frisk med låta «Sweet Poison», før den fortsetter like friskt med «City of snakes». Det er 6 herlige låter på EP-en og jo mer man hører på, jo bedre sitter låtene.

Låter på «Guilty As Charged»:

1.       Sweet Poison

2.       City of Snakes

3.       Chaos Effects

4.       Riding The Bullet

5.       Darkest Domain

6.       Guilty As Charged

Personlige favoritter er åpningslåta «Sweet Poison» og den litt småseige låta «Darkest Domain».
Shotgun Rodeo leverer god metal som inneholder elementer fra god gammel thrash til heavy metal med en dose hardcore oppi det hele. Dette er både lovende saker og friske takter fra gutta i bandet. Så det er bare å nyte denne EP-en mens vi venter på neste utgivelse som forhåpentligvis blir en fullengder.

 

Vi takker Shotgun Rodeo både for intervjuet og EP-en.

 

www.shotgunrodeo.com