TROLLROCK 2013 – Dag 1 – Beitosstølen

TROLLROCK 2013 – Dag 1 – Beitosstølen


Katzenjammer
(21:00)

Sola står fremdeles oppe, og det er godt og varmt. Jeg tror egentlig ingen av de som stod foran scenen klokka ni visste helt hva de hadde i vente. Katzenjammer er en herlig blanding av vill energi, topp stemning, spesiell musikk og strålende smil. Det er tydelig at de koser seg masse oppe på scenen, det er latter og mye bevegelse. Det spesielle med Katzenjammer er at alle i bandet kan alle instrumentene, de bytter stadig på å spille gitar, trommer, mandolin, trekkspill og den enorme karakteristiske bassen.

Noe som trekker mye av oppmerksomheten er den ene av jentene, Marianne Sveen, som enten har veldig stor mage, eller er gravid. Senere får vi dette bekreftet, «Jada, jeg har pult.» Det er ikke bare fengende musikk, men også veldig morsomt og underholdende show.

Vi hører låter som A Bar In Amsterdam, Hey Ho On The Devils Back, Demon Kitty Rag og Cocktails And Rubyslippers. Å sette Katzenjammer inn I en sjanger vil nok vise seg å bli noe vanskelig, men kult er det. At alle i bandet behersker alle instrumentene, og kan synge samtidig er jo mildt sagt imponerende. Bandet går brått inn i noe som virker som det er improvisert, vill hamring på instrumenter samtidig som det er en slags kontroll over det hele. En morsom og spennende energibombe, vi er absolutt varmet opp før Turboneger.

Turboneger
(23:00)

Kvelden har kommet, klokka er elleve og mørket faller på. Det er noe kjølig oppe i fjellet, men nede på Trollrock begynner folk å samle seg. Det er nemlig tid for Turboneger. Plutselig hører vi introen til The Age of Pamparius, og brølet fra publikum er fullt av forhåpninger. Vi blir absolutt ikke skuffet i det bandet går på scenen.

Tony Sylvester tok over for Hank Von Helvete da han forlot bandet i 2010, og virket noe tam og nervøs I starten av tiden hans som the Duke of Nothing. Dette har klart endret seg, og han virker mye mer selvsikker og lager minst like bra show som Hank. Etter den velkjente All My Friends Are Dead taler Sylvester til oss. «Trollrock! The weekend starts now. This is the time… Time to get wasted!" og de setter I gang Wasted Again fra den fantastiske plata the Age of Pamparius. Det er morsomt å se at Sylvester også takler gamle later så bra. Happy-Tom og Euroboy er også i slaget, de begynner absolutt ikke å bli gamle. Vi får også høre You Give Me Worms, og I Got A Knife fra den nyeste plata.

"There’s this dude, he’s everywhere. He’s even here today, spying on us with these drones!" sier Tony og peker på dronen med kamera som sirkler rundt scenen og gir bilde til storskjermen. «It’s a dude… A Dude Without A Face!" og setter I gang låten. Vi får høre flere elder låter, Selfdestructive Bust, og den passende Are You Ready (For Some Darkness), nå som mørket har lagt seg. "We came to Bergen today, and I heard about this amazing harbor, but I couldn’t find it? I looked everywhere for it, I looked for my Sailor Man, but he’s right here!" sier Sylvester og peker på Seltzer som setter i gang låten Sailor Man.

Brått kommer Seltzer inn med en tale om skirenn som arrangeres på Beitostølen, for de som har blitt blinde av å drikke sprit med metanol, og at mesteparten av deltakerne visstnok kommer herfra. Sylvester kommer med en noe dårlig tolkning av norsken, og introduserer Rock Against Ass. Både det som skjer på scenen og det som blir sagt preges av mye humor, og det er veldig morsomt samtidig som det er ufattelig tøft. Sylvester holder tale om «I believe in nothing» med Seltzer som tolk, som formidler at Sylvester tror på herren Jesus Kristus.

Det blir veldig stille etter dette, lysene senkes på scenen, og vi hører den velkjente flyalarmen før låten Fuck The World. Før de går av spiller de låten absolutt alle kan, Get It On. Det er veldig god stemning, både for små og store. «Thank you Trollrock!» sier Sylvester på en måte som gjør det ganske tydelig at de kommer tilbake for å spille et par låter til. Om han får til showet er det altså noe der han kan jobbe litt mer med.

De kommer som ventet tilbake, og spiller tre gode. På Prince Of The Rodeo klatrer også Euroboy opp på skuldrene til Sylvester, mens han brøler «I’m riding high, I’m riding lo-ow.» De avslutter med den sjarmerende sangen om ereksjon, I Got Erection. De takker og bukker, og mottar en god applaus. En god avslutning på første dag på Trollrock.