WACKEN OPEN AIR 2013

WACKEN OPEN AIR 2013

Wacken Open Air er ganske enkelt verdens største metalfestival. Den har eksistert siden 1990 og huser ikke mindre enn 75 000 metalhuer på en og samme plass. Årets festival er den tjuefjerde i rekken. Første året hadde Wacken 6 band og var en ren tysk festival men allerede 2 år senere begynte line up-en å vokse og internasjonale band begynte å innta scenen. Fra 1998 ble den regnet som en major festival med ca 70 band og har siden den gang blitt den største av de store metalfestivalene.

Hellfest har i de siste årene utfordret Wacken Open Air om tittelen verdens største metal festival, og det er noe usikkert om hvilken av dem som er størst. Wacken har nok et litt mer snevert utvalg av band enn Hellfest, som har et bredere spekter av sjangere i sin lineup.

Wacken Open Air er årets høydepunkt for mange metalfrelste og har tusenvis av tilreisende fra hele verden hvert år om møtes til festival en gang i året. For femte året på rad ble Wacken Open Air utsolgt lenge før festivalstart.

Wacken Open Air går i år over 4 dager. Under de 2 første dagene er i hovedsak Metal Battle kvalifisering der de nasjonale vinnerne spiller og konkurrerer om seieren.

Wacken Metal Battle ble første gang arrangert på Wacken i 2004 og hadde da 11 band derav 6 tyske. I dag er dette verdens største metalbandkonkurranse og i år deltar finalister fra hele 33 land. Norge deltok første gang i 2005, den gang med Manifest. Wacken Metal Battle har i de siste årene vært verdens mest omfattende metalbandkonkurranse. Norge har vært involvert i konkurransen i flere år, men i år er ikke vi blant de 29 landene som er representert under festivalen. Alle Metal Battle finalistene spiller på W.E.T. Stage / Headbangers Ballroom.

Festivalen har ikke mindre enn sju scener der tre er hovedscener hvor de store banda får spille.

Alle band som betyr noe i verden har spilt på Wacken. De eneste som ikke har spilt der er sikkert kun Darkthrone, men alle vet at Wacken har prøvd å få dem nedover i mange år. Normalt spiller mellom 75 og 100 band i løpet av festivalen og under årets festival vil blant andre ANNIHILATOR, RAMMSTEIN, DEEP PURPLE, GOJIRA, AGNOSTIC FRONT, MOTÖRHEAD, SABATON, DORO, GRAVE DIGGER, UGLY KID JOE, SOILWORK, LEGION OF THE DAMNED, AMORPHIS, ANVIL, LAMB OF GOD, DANZIG, ALICE COOPER, ANTHRAX, TRIVIUM, NIGHTWISH, SONATA ARCTICA, CANDLEMASS og MESHUGGAH bli å se på en av festivalens mange scener. De norske innslagene i år er DUNDERBEIST, IHSAHN, LEPROUS, RAGNAROK og TRISTANIA som alle har fått muligheten til å vise seg fram for 75 000 spinnville og feststemte festivaldeltagere.

 

Pil.gif

 

Wacken_13_SoldOut.jpg

 

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

WACKEN OPEN AIR 2013 ER UTSOLGT

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Festivalen har egen festivalcamping med plasser for telt og campingvogn, bobil.

 

 

Program:

Sjekk http://www.wacken.com/en/woa2013/main-bands/running-order-2013/ for oppdatert running order.

 

 

Pil.gif

 

FESTIVALPLAKAT
 
 
Wacken2013_poster.jpg