FIDLAR – Sex, die drugs und rock’ n roll – Roskilde 2013

FIDLAR – Sex, die drugs und rock’ n roll – Roskilde 2013

Hvis du er en taper som skylder kemneren, Hells Angels og mor di penger. Hvis du vurderer å sjekke opp din egen søster fordi du er for UTE til at andre damer gidder å snakke med deg. Hvis du er en person som synes alkohol og harde stoffer er bedre selskap enn mennesker, så er dette bandet for deg.

Sex, die drugs und rock’ n roll ja

Jeg er lettere tipsy når jeg skriver dette, men det er i dette bandets rette ånd. FIDLAR (Fuck It Dude Life’s a Risk) har stormet frem det siste halvåret og det med god grunn. De har blitt anmeldt og holdt oppe av djevelens egne sønner og døtre i form av Pitchfork, men det er ikke alltid negativt. Bandet fra California synger om å drekke seg drita, pule rundt og å ha i seg flere hekto med prima narkotika. Hvis du ikke tror meg sjekk ut låter som Westcoast, Cheep Beer, Wake Bake Skate og Blackout Stout. Bandet er også noe kjent for å ha laget egenkomponerte musikkvideoer som harselerer med alt fra anti drugs reklamer i form av Above the influence og annen faenskap som foregår i deres bakgård. Vokalen er noisy, de blander elementer med surf og glad punk som får alle til å skjende familiens golden retriver i julestria. Er det fett? Oh yes!

Konserten på Pavilion

Dette er scenen jeg pleier å tilbringe mest tid ved på Roskilde. Grunnen er at det som oftest er her at de ukjente bandene spiller og det er som regel hæla i taket. FIDLAR spiller opp til dans og alle digger det og tro det eller ei, her inkluderer jeg meg sjøl. Gutta spiller sine klassikere fra det relativt nye selvtittulerte albumet og det er dødsfætj for å sitere sjæfsredaktør Rune Grande. Mellomsnakket levner ingen tvil om hva bandet lever og ånder for, nemlig en fest og det er feststemning. Det skader heller ikke at de covrer Descendents låta Suburban Home, et band som sannsynligvis er mer like dem enn det kritikerne sier. De har ofte blitt sammenlignet med Black Flag og Circle Jerks. Hvorfor? Ikke spør meg. Deres sirlige blanding av rock, surf, hardcore og punk, samtidig som vokalen er noisepreget er bare vidunderlig og alle er med. De avslutter det hele med Shake Bake Skate(Nok en video du bør sjekke ut) og hele stedet er i farta. Det er første gang jeg har sett tilstander til opprør etter at et band har gått av scenen. Dama som avbryter det hele for vann kasta på seg og det fortjener hun – FIDLAR RULES!

Dette var en av konsertene jeg var mest spent på under Roskilde og FIDLAR skuffet ikke. Det er et perfekt party soundtrack og det rocker som bare faen. Hvis du ikke liker det så bør du snarlig finne opp en tidsmaskin og ha en lengre samtale med din mor på barselavdelinga om fordelene med abort. Bandet ruler og du e itj rocka uten tennissokka!