THE UNTOUCHABLES HARD ROCK FESTIVAL 2013

THE UNTOUCHABLES HARD ROCK FESTIVAL 2013


Yngve Lorang Larsson har arrangert haugevis med konserter de siste årene i Jevnaker og nå er han klar med sin første festival: The Untouchables Hard Rock Festival. Vi tok kontakt med Yngve for å blant annet høre litt om bakgrunnen for festivalvalget.

Bakgrunnen for festivalen var at jeg fikk et tilbud på Lita Ford i september i fjor så da tenkte jeg får bygge litt rundt den bookingen. 

Tenkte først å kjøre festivalen ute, men kjører den inn på Glassheim. Da blir det intimt og bra og økonomisk trygt.

Festivaljungelen i Norge og Europa er etter hvert blitt enormt stor. Det arrangeres festivaler overalt hele tiden. Naturlig nok vil alle ha fulle hus, men det er dessverre blitt slik at flere festivaler bommer litt på for eksempel bookingen og publikumssvikt fører til konkurs, avlysninger og at enkelte festivaler blir nedlagt. Var dette noe du tenkte på da du bestemte deg for å arrangere festival?

Ja, planen var å ha festivalen ute, men måtte justere den ned til og ha den inne. Det var på grunn av at det er dobbelt så dyrt å arrangere ute. Og så er været i Norge ikke det beste festivalværet.

Untouchables_Yngve.jpg

Det ble gått ut med en del band ganske tidlig, men de våkne vil legge merke til at lineup er noe redusert. Hva har skjedd der? Hvor er det for eksempel blitt av Onslaught?

Ja, måtte reduserer lineupen litt da jeg flytta festivalen innendørs. Onslaught avlyste selv Norges turen sin på grunn av at de er i Øst Europa og rakk det ikke i juli (Routing Problemer).

Dette blir første konsert med Lita Ford i Norge siden 1988 og den eneste i Norge i 2013. Det bør vel trekke en del fans til Jevnaker 27. juli, eller hurr?

Ja, billettsalget ser bra ut. Har solgt billetter til hele Norge så langt. Bare lokalbefolkningen på Hønefoss og Jevnaker våkner opp nå også så blir det bra.

I tillegg til Lita Ford er Chrome Division det største navnet, men det er flere mindre band som skal spille. Hva kan du fortelle om disse bandene?

The Dead And Living og Eyes Wide Open er to band vi kommer til å høre mye fra i framtiden. De kan fort bli Sveriges to nye store rockeband.

Ellers har vi WarteX og Bulletsize som spiller Thrash rock og Kill City Bandits som tar seg av glam rocken den dagen. Vi har også et Kiss tribute band som heter The Return of Revenge + lokale ung gutter i EverReal som har fått med seg Sebastian Lande, sønnen til Jørn Lande, i bandet som skal åpne festivalen kl.1300 på lørdag.

Hvordan foregikk bandutvelgelsen?

Jeg fikk masse mailer, men valgte de bandene jeg kjente til og som hadde vært på Glassheim før. Eyes Wide Open og Kill City Bandits er nye band for Glassheim og de er veldig bra. Chrome Division og Lita Ford var jo veldig enkelt.

Er det ellers noe som skjer i konsertverdenen der hvor Yngve regjerer?

Det blir vel flere bra konserter for The Untouchables Hard Rock Club høsten/vinteren 2013/14. Vil også få fram The Dead And Living og jobbe med å skaffe dem spillejobber. Så hvis det et stort band som vil ha dem med som support, si i fra. Rocken må fram til folket…….WE ROCK!.

LitaFord.jpg
 
 

 

Untouchables Hard Rock Festival

Lørdag 27. Juli.
Glassheim Jevnaker

 

Program:

Stor scene 2. etg.

19:30 KILL CITY BANDITS (Nor)
20:30 THE DEAD AND LIVING (Swe)
22:00 CHROME DIVISION (Nor)
23:30 LITA FORD (US)

Liten Scene 1. etg.

14:00 THE RETURN OF REVENGE – A tribute to KISS (Nor)
15:30 BULLETSIZE (Swe)
16:30 WARTEX (Nor)
17:30 EYES WIDE OPEN (Swe)

Festivalbillett kun Kr 485,- inkl avgift fås kjøpt på http://www.ringbillett.no/arrangementinfo.aspx?id=653

Facebook gruppe her.https://www.facebook.com/events/570644919617201/

 

Untouchables_Festival_13_2.jpg