MÅKESKRIK 2013 med komplett program

MÅKESKRIK 2013 med komplett program

 
Med fem nye navn er årets festivalprogram komplett
spekket med lovende band på plakaten!

 

GERILJA

RIDDARNA (SE)

SASSY KRAIMSPRI

LD.KHARST (FR)

THE GEMBROKERS (US)

 

Årets Måkeskrik byr på 2 scener i Bendiksbukta med hele 16 band i løpet av 2 dager. I tillegg til lokale band som Gatebrigaden og Evan Seleven får vi besøk fra både California, Frankrike og Gotland. Vi får høre lovpriste Dråpe og besøk av det som må være Norges største og mest populære rockeband om dagen; Kvelertak. Dette er bare litt av hva du kan får se på årets festival.

Festivalens oppstart i fjor ble på mange måter større enn først planlagt. Vi ser at fjorårets headlinere – Oslo Ess og Turboneger, er å finne på mange av årets norske festivaler. 

Med støtte fra Norsk Kulturråd til årets Måkeskrik, viser at det er flere som har tro på oss. Vi er fremdeles en liten festival, i hvert fall om man sammenligner med mange av byens og landets øvrige festivaler. Men størrelsen er ikke alt mener vi, og festivalopplevelsen vi byr på er ikke så liten likvevel.

Vi er veldig fornøyde med alt vi har fått til med svette, tårer, gode/dårlige ideer, dugnadsånd og et brennende engasjement. Vi har siden fjorårets festival fått med enda flere kristiansandere som jobber for at Måkeskrik 2013 skal bli en suksess. Det er mange stuer rundt om i byen som preges av sene kvelder foran skje pc-skjermen for å gi besøkende en best mulig opplevelse.

For tilreisende kan vi i år tilby rimelig overnatting hos vår sponsor Hotel Norge eller camping på Roligheden hvor alle med Måkeskrikbånd sover på samme område. Vi tilbyr deilig økologisk mat servert av Elisabeth Labdon/Tønnessen på Mølla, pizza fra Dolly Dimples på Fiskebrygga, samt saftige festivalburgere servert av Jens Eide.

Før området åpner inviterer vi til artistmarked i Gravane. Her har artister fra Sørlandet mulighet til å selge merchandise og plater. 

Området vil bli enda mer intimt og innholdsrikt enn i fjor, pluss at vi har booket sol – så dette kan bli tidenes uteservering i bukta.

I år har vi utvidet med en liten scene som har fått navnet Kåre og dagens første konserter vil foregå her. På Svartbaken, som hovedscenen kalles, får du senere på kvelden oppleve de større artistene. Når Svartbaken åpner, åpner også en ny bar midt på plenen – så i år har vi bar på sceneområdet også. Dette bidrar til mindre kø, og kortere vei til/fra favorittplassen foran scenen til mer forfriskende i koppen.

Frykt ikke om du ikke har hørt om alle banda før; vi serverer kvalitetsband og noe for enhver smak!


Siste artistslipp byr på følgende band:

 Gerilja

I mai kom det etterlengtede debutalbumet "Step Up Your Game".  Bandet har lang fartstid i Oslomiljøet, men er nå på sitt tighteste! De beskrives stadig som krysningen av Megadeth og T. Rex – 70-talls glam møter 80-talls heavy i frekk og futuristisk forpakning. Med forkjærlighet for synth, trommemaskin og tunge gitarriff er dette årets festivalband du ikke må gå glipp av.

http://www.gerilja.org

LD. Kharst (FR)

Den franske kvartetten inntar Bendiksbukta med sin dystre og instrumentale postrock – fullstappet av tunge og intense melodier. Vi ble bergtatt på Europaturnéen deres i våres, mildt sagt. LD. Kharst lager melankolsk og helt fantastisk vakker musikk. Liker du band som Godspeed You! Black Emperor og Explosions In The Sky bør du ikke gå glipp av dette!

 http://www.ldkharst.com

https://www.facebook.com/ldkharst


Riddarna (S)Foto: Jonas Sten Norén

De energiske killarna fra Gotland lager heftig og eksperimentell rock, upretensiøst og rett på sak. Bandet har to utgivelser bak seg og for er tiden aktuelle med ikke mindre enn ett singelslipp i måneden! De besøker et knippe svenske festivaler før de entrer Bendiksbukta. OBS: Eksepsjonelt bra live!

 "Framförallt låter det som ett band som står rakt upp och ner och spelar musik som om livet hängde på det." – Gaffa: 5/6

 http://www.riddarna.com

https://www.facebook.com/riddarna


The Gembrokers (US)

Tre sjarmerende "California girls" turnerer Europa rundt i sommer sammen med Blackbird Raum. Sammen besøker de Måkeskrik, og her blir det vakre toner når de drar opp fele, akustisk gitar, slide gitar og autoharpe.

http://thegembrokers.com

https://www.facebook.com/gembrokers

 

 

Sassy Kraimspri (solo)Foto: Erik Furulund

Musikken deres er en seig blanding mellom Bikini Kill og Black Sabbath, live lover de hår som står på ende. Bandet er nå klar med nye singler i form av tre sju tommere. "Cock Fight Triologien" slippes i løpet av 2013. Første singel, "Like a Drug" kommer 9. juli. Frontperson, sanger, gitarist og låtskriver Sassy (Ida Collett Belle) kommer på Måkeskrik for å spille et intimt solo sett den 27. juli. Sangene og stemmen blir strippet til bens og frysninger garanteres.

http://www.sassykraimspri.com


Fra tidligere artistslipp i år:

Kvelertak: Norges største rockeband om dagen – Med nytt album ute er Kvelertak er et av de mest spilte artistene på norsk radio og gjør det stort i resten av verden også. Når de gjester Bendiksbukta kan vi love deg en eksplosjon av et liveshow!

Man The Machetes: Det er ikke tilfeldig at bandet står på plakaten på flere store festivaler denne sommeren. Den bunnsolide debutplaten beviser at dette kun er starten på noe langt større for de intense rockerne.

Bendik: Bendik sanker stadig nye fans i sitt møte mellom pop og ambiens, varm melankoli og iskald støy … Debuten "Drømmen gjør meg ingenting" gir frysninger på selv den varmeste tropenatta.

Oslo Faenskap: Til tross for ung alder har Oslo Faenskap blitt et av de råeste bandene på scenen dette året.  Debutplata er rykende fersk og bandet sørger for å gjøre festivalscenen blytung denne sommeren. Det at de ble booka på flekken til Øyafestivalen på en konsert sier vel sitt.

Warp Riders: Stonerrockerne fra Halden slipper debutplata i sommer og byr på tung og groooovy rock ´n´roll!

Dråpe: Hva passer bedre en å nyte sola til Dråpes herlige støypop? Bandet slapp nylig albumet "Canicular Days" og blir også å finne på de store festivalene denne sommeren.

Blackbird Raum (US): Det skal mye til for å stå stille når disse amerikanerne river i banjostrengene. Blackbird Raum serverer folkrock med dasking på vaskebrett og antipolitiske tekster. Dette er første gang de spiller i Norge!

 

Komplett bandoversikt

Kvelertak

Blackbird Raum (US)

Dråpe

Evan Seleven

Gatebrigaden

Gerilja

Göttemia

Bendik

LD. Kharst (FR)

Lucky Malice

Man The Machetes

Oslo Faenskap

Riddarna (S)

Sassy Kraimspri (solo)

The Gembrokers (US)

Warp Riders