PIXIES til Oslo (14/11)

PIXIES til Oslo (14/11)

Sentrum Scene – Torsdag 14. november
PIXIES

THE PIXIES ANNONSERER FØRSTE DEL AV VERDENSTURNÉ
Bandet kommer til å spille splitter nytt materiale

LOS ANGELES, CA – 1. juli 2013 – Aktuelle med "Bagboy", bandets første nye låt på ni år, skal Pixies starte første del av sin massive verdensturné 29. september i Paris i Frankrike. Dette blir starten på den første turnéen Pixies har gjort på nesten to år, og vil gi bandet muligheten til å gjøre noe de ikke har gjort på to tiår; nemlig spille nye låter – det første nye materialet siden Trompe le Monde fra 1991.
Se pixiesmusic.com for komplett liste over salgsdatoer og billettkjøpsinformasjon.

På turnéen, som for øvrig inneholder ny scene og produksjon, blir Pixies; Black Francis – guitar/vocals, Joey Santiago – guitars/backing vocals, og David Lovering – drums/backing vocals – sammen med bassist Kim Shattuck. Shattuck har blant annet spilt bass for LA garage-rock bandet The Pandoras, og var også gitarist for poppunk-bandet The Muffs. Sammen har disse fire forberedt seg i et øvingslokale i LA og er klare til å levere den mest omfattende setlista i bandets karriere.

"I tillegg til alles favoritter, skal vi spille låter vi ikke har spilt på lenge eller aldri spilt live før," sier Black Francis. «Låter som "Brick is Red", "Havalina", "Tony’s Theme" og "Sad Punk". Vi har vel øvd inn nærmere 80 låter, slik at vi vil være i stand til å endre settet i siste minutt om vi skulle føle for det. Vi ser alle virkelig frem til denne turnéen ".

Flere datoer vil bli annonsert, her følger første del av Pixies 2013-2014 verdensturné:

SEPTEMBER
29 Olympia, Paris, France

OKTOBER
2 Ancienne Belgique, Brussels, Belgium
5 Paradiso, Amsterdam, Holland 8Huxleys, Berlin, Germany
10 Lucerna Music Hall, Prague, Czech Republic

NOVEMBER
1 Gasometer, Vienna, Austria
2 Thonex, Geneva, Switzerland
4 Alcatraz, Milan, Italy
7 La Riveria, Madrid, Spain
9 Coliseum, Lisbon, Portugal
13 Falkoner, Copenhagen, Denmark
14 Sentrum Scene, Oslo, Norway
15 Munchen Brewery, Stockholm, Sweden
18 Olympia, Dublin, Ireland
21 Apollo, Manchester, England
22 Barrowland, Glasgow, Scotland
24 Hammersmith Apollo, London, England

*****

OM THE PIXIES:
Alternativt rockeband, grunnlagt i Boston. The Pixies er regnet som det mest innflytelsesrike og banebrytende bandet på slutten av 80-tallets alternativ rock-scene. Med sine fem studioalbum og seks år sammen banet de vei og gjorde grupper som Nirvana, Radiohead og Pearl Jam til superstjerner. The Pixies ble oppløst i 1993 og lanserte sin reunion tour i april 2004. Konsertene ble utsolgt i løpet av få minutter og fans reiste hundrevis av mil for oppleve dem live. The Pixies knuste salgsrekorder over hele verden, SPIN kåret det til "Comeback of the Year", og bandet solgte 24.000 billetter i New York med åtte utsolgte hus i Hammerstein Ballroom. The Pixies fortsatte sin reunionturné i 2005, da for å feire 20-årsjubileet av utgivelsen "Doolittle" fra 1989. Starten på Doolittle-turnéen var 1. oktober 2009 i Dublin, her spilte de albumet i sin helhet. Turnéen ble så vellykket at den varte i to år, brakte bandet til 18 land og til sammen 117 konserter. I mai 2013 ble det annonsert at grunnleggeren Kim Deal hadde besluttet å forlate The Pixies. Black Francis, Joey Santiago og David Lovering har gjort det klart at Kim sin plass i bandet vil alltid være der for henne.

Billetter i salg mandag 1. juli kl. 10.00.

www.pixiesmusic.com

Sentrum Scene. Bill. kr. 320,- + bill.avg. i forsalg på www.rockefeller.no,
Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133.

18 år leg.