MARK KNOPFLER – Bergenfest 2013 – Bergenhus Festning – Plenen

MARK KNOPFLER – Bergenfest 2013 – Bergenhus Festning – Plenen

Snittalderen var ganske høy på den første dagen av Bergenfest i år og det var Mark Knopfler som avsluttet dagen under regnbyger. Som de fleste er undertegnede på plass mest på grunn at fyren har vært i Dire Straits enn for å se en solokonsert av artisten. Det er da uten overraskelse at mange blir ihvertfall ikke helt fornøyde, men de fleste spiller game. Knopfler åpner med What it is, som er kanskje det mest "Dire Straits like" av hans solokarriere. Det som følger er et mest country-hillbilly set, med irskinspirert jamming. Til tross av bandet hans består av talentfulle multiinstrumentalister, blir det fort kjedelig og nesten irriterende når jamming’en tar i alt nesten en kvarter av konserten. Bortsett fra på låten Privateering, våknet vel bare publikum for Romeo & Juliet og senere, Brothers in Arms, som reddet dagen og ga litt gåsehud til mange. Hele showet føltes litt som å se en AC Cobra kjøre i tredje på autobahn i Tyskland. Om dette er "his latest trick", er det snart på tide å turnere på puber i hjemlandet. De Dire Straits låtene var verdt kvelden derimot, selv om det er vanskelig å akseptere at en Mark Knopfler konsert ikke er en Dire Straits konsert.