GRIMSKUNK – Bergen – Inside

GRIMSKUNK – Bergen – Inside

Til tross for at Inside var like tomt denne lørdagen, som forrige gang i 2007, var det med stor glede at jeg kunne se Québeckarene igjen. Etter showcasen på Apollon, går da veien til Inside og det er etter en nydelig burger at festen begynner. Osingene Bone Shakers åpner med en straight in the face skitten punk rock som minnes av tidligere Turboneger plater. Det funker bra, selv om bandet kjører i utslitte baner. Synd at bandet, som er ganske kjent i Bergen, ble ikke annonsert før konserten og derfor kunne ikke hjelpe med å fylle lokalet. Som sist gang har Grimskunk også spilt en gig på Os dagen før, og var derfor varme nok til å lære Bergenserne om at det var faktisk mulig og spille metal uten grenser. De vil si at det er jo lov å bruke ska-ish keyboards, tøffe gitarer, pop melodier og world influenser. Verken undertegnede eller publikum er kjent med det som skjer for tiden i Canada, men bandet ga oss en crash-kurs om dette, for Grimskunk synger først og fremst om politikk. "America sucks". Nydelig. En turulykke har skylden for at gitaristen måtte være sittende, noe som hindret ikke bandet å levere som vanlig. En fersk opplevelse for et unikt band i musikklandskapet.