PEACE AND LOVE konkurs

PEACE AND LOVE konkurs

Peace & Love AB begär sig själva i konkurs – Festivalen 2013 inställd

 

Idag tisdag begär Peace & Love AB sig själva i konkurs. Ägaren och ledningsgruppen har rådgjort med interimsstyrelsen och därefter fattat beslutet att begära Peace & Love AB i konkurs, då man inte finner det försvarbart att fortskrida planeringen av årets festival och att fortsätta sälja biljetter.

I höstas sattes en plan upp som var realistisk med tanke på den ryggsäck Peace & Love AB bar med sig och den planen har följts och har känts trygg. Lönehelgen i maj förväntades att bli det stora lyftet. Sedan 2007 har Peace & Love i snitt sålt cirka 23 000 biljetter under maj och juni. Tyvärr kom aldrig lyftet i år.

Hur många som väntade, som tänkte köpa och som ville uppleva det som skulle bli sommarens mest magiska händelse kommer vi aldrig att få veta. Det blir ingen festival.

Allt som stått i vår makt har gjorts. Vi har pratat, kommunicerat, annonserat och planerat mer och tydligare än någonsin tidigare. Men med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka. Därför är vi tvungna att fatta det tyngsta beslut vi någonsin fattat. – Vi är alla otroligt ledsna och känner såklart extra för er som längtat, planerat och köpt biljett, säger Jesper Heed.

Stort tack till alla funktionärer, artister, samarbetspartners, sponsorer, medarbetare, Borlängebor och Borlänge kommun för de 14 år som festivalen funnits.

Peace & Love startades inte bara som en vanlig musikfestival utan också med en vision att förändra världen. Fortsätt att sprida vårt budskap, det kommer vi att göra.

Den positiva kraft, optimism och framtidstro som Peace & Love alltid stått för kommer att fortsätta utvecklas och leva vidare i nya former. Exakt vad det blir får framtiden utvisa.

Inga uttalanden i medier kommer att göras under dagen från ägare, presschef eller någon annan representant från Peace & Loves ledning eller interimsstyrelse. Mer information kommer under presskonferensen och vi hänvisar till den. Information finns även på www.peaceandlove.se