THE DILLINGER ESCAPE PLAN til Oslo (20/10)

THE DILLINGER ESCAPE PLAN til Oslo (20/10)

The Dillinger Escape Plan (US)

Parkteatret Scene

Søndag 20. Oktober 2013

Så da. Endelig. The Dillinger Escape Plan kommer til Parkteatret søndag 20. oktober. Huk av tirsdag 21. mai kl 09:00 i kalender, for da starter billettsalget.

The Dillinger Escape Plan leverer knusende, dedikert og metallisk hardcore-punk, med et snev av jazz-time-signatur i bunn. Komposisjonene er komplekst strukturert, modige og ikke minst fremført med en unik, musikalsk presisjon. Og selvfølgelig, dette er beinhardt, fysisk utholdende.

Den mentale utfordringen og dybden musikken representerer er vanskelig å beskrive, men man ser klare inspiratoriske likehetstrekk til John McLaughlins prog-jazzband Mahavishnu Orchestra, Deaths komplekse heavy-metal, Cynics eksprimentelle metall og Rush sin progressive hard-rock.

Bandet fra New Jersey, som har holdt det gående siden 1997, står for kompromissløse og voldsomme (bokstavelig talt) liveopptredener. Kerrang! utnevnte bandet til "planetens beste liveband" og VH1 Metal Evolution tok det et steg videre og postulerte at The Dillinger Escape Plan er "verdens farligste band". Album nummer fem i rekken, One Of Us Is The Killer, hvilket upåklagelig passer inn i beskrivelsene gjengitt ovenfor, slippes samme dag som billettene går i salg, tirsdag 21. mai.

http://www.dillingerescapeplan.org/