ÖVERHEAD

ÖVERHEAD

Coverband eller tributeband finnes det en god del av her i Norge. Mange av disse er veldig dyktige og populære og spiller stort sett oftere enn et vanlig band med egenproduserte låter. Vi i Eternal Terror har valgt ut noen av de mest populære bandene til å bli med i en liten intervjurunde. Først ute er ÖVERHEAD, et tre manns stort Motörhead tribute band fra Kverneland som har holdt det gående i åtte år og som har opptjent seg en solid fanbase her hjemme. Det er bandets trommeslager Jan Cato Traa som har stått for svarene.

Overhead_13.jpg

Når startet dere opp?

Vi startet opp i begynnelsen av 2005. Egentlig mest for moro skyld for på uforpliktende vis å møtes for a ta noen øl i lag og jamme over et knippe Motörhead låter, men fra første stund så svingte det såpass bra og Håvard hadde en forbløffende likhet med Lemmys stemme så det var aldri noen tvil om at dette måtte vi ta noen hakk videre.

Hvem er med i bandet?

Håvard Hommeland-Bass/vokal, Geir Kristiansen-Gitar/kor, Jan Cato Traa Trommer/kor

Hvorfor denne fascinasjonen for Motörhead?

Vi har vel alle hatt Motörhead høyt på listen av våre favorittband siden begynnelsen av tenårene, noen av oss høyere enn andre. Fascinasjonen kan vel forklares med at det er ingen andre band som kommer i nærheten av å kunne levere høyenergisk, ærlig og skitten rock`n roll på kompromissløst vis i snart 4 tiår uten noen gang å falle for fristelsen å snu kappen etter vinden for å tjene «a few bucks more» Motörhead er kompromissløst i form av å kunne stå inne for alt som er blitt utgitt, selvfølgelig er noen låter bedre enn andre(alle har en jo en favoritt:) men bottomline er at de har aldri gått på akkord med seg selv. Motörhead er ekte rock`n roll lagd av ekte rockere til ekte rockere!!

Hva var det første Motörhead albumet du/dere kjøpte?

Det første Motörhead albumet jeg kjøpte var et fantastisk Motörhead album med cover i ekte skinn. Og da snakker vi selvfølgelig om NO Remorse albumet der Motörhead var blitt en kvartett. Det var for øvrig den påfølgende turnéen som Motörhead gjorde etter dette albumet som også ble min og Håvards første konsert med dette bandet. De spilte da i en liten nabobygd et lite stykke i fra hvor vi bor, i Figgjohallen. Det første albumet som Håvard kjøpte var No Sleep `til Hammersmith. Geirs første album var også No Remorse

Er Motörhead favorittbandet til alle i bandet?

Motörhead kommer høyt opp på listen over favorittband, men akkurat som musikk er dynamisk, er også det å kunne ta til seg nye impulser fra ny musikk også det. Vi hører alle tre på mye forskjellig musikk, men Motörhead har definitivt en reservert plass nær rockehjertet til alle tre

Motorhead_AceofSpades_1.jpg

Hvilket Motörhead album er det beste? Liste med topp 5

– Ace Of Spades
– Inferno
– Overkill
– Overnight Sensation
– Another Perfect Day

Hvilket låter er morsomst å spille live? Liste med topp 5

– Bomber
– Ace Of Spades
– Metropolis
– Limb From Limb
– Iron Fist

Hvilke låter får best respons fra publikum?

Det varierer i grunnen en hel del i fra sted til sted. Et sted kan publikum ta helt av på en låt, mens et annet sted kan samme låten bli en «røykepauselåt» Allikevel er nok gamle klassikere som f.eks Ace Of Spades, The Roadcrew, Bomber etc, bankers alle steder

Hvilke låter er mest utfordrende å spille live?

For meg som spiller trommer blir nok utfordringen på det fysiske planet med låter som In The Name of Tragedy og Overkill når melkesyren gjør sitt inntog.

Overhead_Rumpelogo.jpg

Når dere spiller konserter, er setlista satt på forhånd eller ser dere an publikum og justerer den underveis? Hva med ønskelåter fra publikum?

Hehe vi er nok noen store surrehuer på akkurat det. Vi har all verdens gode intensjoner om å lage setliste, og som regel all verdens med tid på oss også. Men når det blir hyggelig nok backstage så går jo som kjent tiden fort også, så det hender nok ofte at vi går på uten setliste og tar ting på sparket. Ønskelåter fra publikum er selvfølgelig også kult, såfremt det er låter som er innøvd som er på ønskelisten.

Blir det bare live, eller finnes det noe fysiske bevis i form av CD, vinyl, DVD eller de gode gammeldagse kassettene og VHS-ene?

Vi har spilt inn 2 CD-er. Den første «A Tribute to the Hardest, Fastest and Loudest Rockband in the World" fra 2005 utgitt I 200 eks. Den andre "Nullsex" utgitt i vel… 06 selvfølgelig, i samme antall eks. Disse CD-ene ble utgitt mest med tanke på å promotere bandet for å skaffe livejobber, noe som tydeligvis ikke trengs lenger. Ellers så er det nok ingen Vinyl etc. Vi ser nok ikke den helt store vitsen i å gi ut musikk som Motörhead allerede har gitt ut og gjør bedre, originalen er som regel best. Sjekk heller ut skiva «Settle The Score» av Bandet «12» som for øvrig består av samme besetning som Ovërhead. Her er det selvlaget musikk som gjelder

Hvor i landet er det størst etterspørsel etter dere og er dere tilgjengelige for det som er av konsertsteder i vårt langstrakte land?

Det er nok Oslo med Elm Street (RIP) i spissen som er stedet vi har spilt mest utenom vårt eget distrikt, men det ser ut som om de aller fleste av stedene vi har spilt ønsker oss tilbake. Selvfølgelig så er nok avstander og logistikk av stor betydning for om det lar seg gjøre å kombinere en ni til 4 jobb med et hobbyliv som musiker, men om det går et fly dit og konsertarrangøren klarer å trylle frem lydmann og backline så er det utrolig hva som går.

Overhead_13_3.jpg

Er det noen steder dere enda ikke har fått spilt og som dere mer enn gjerne tar en tur til?

Til tross for flere Norgesturneer, fra Kristiansand, Farsund, Arendal osv i sør, til Tromsø, Alta og Hammerfest i Nord , og det meste i mellom, så er det spesielt to byer/steder vi har prata om og mangler på lista, og det er Bodø og Sogndal…og Svalbard og selvfølgelig andre steder også.. men vi tar mer enn gjerne en tur til alle sammen, og det er bare å ta kontakt!

Er det noen konserter opp gjennom årene som skiller seg ut som spesielt vellykket og/eller mislykket?

Det er nok slik at en tar best vare på de beste minnene, og et av de er å begynne å spille i et tomt telt på Norway Rock Festival og se at teltet fylles opp i løpet av åpningslåten. DET var en opplevelse for livet. Vi har spilt for alt fra 3 til 3000, og det er faktisk mere krevende å spille for 3 lyttende publikummere enn for 3000 elleville gærninger. Men er det folk som har kommet for å høre et tributeband spille Motörheads låter så fortjener de uansett et band som fremfører låtene med respekt

Hvordan får man tak i dere for eventuelle spillejobber?

Det er stort sett Håvard som har tatt seg av bookingen til nå, men vi kan alle sammen nås via Facebook

 

http://www.facebook.com/groups/4948008214/