SVART CROWN – Profane

SVART CROWN – Profane

Franske Svart Crown må sies å gå i fotsporene til sine langt mer kjente landsmenn i Gojira. Ser for meg at det må være vanskelig å hoppe etter Gojira liksom, for det er mange likhetstrekk mellom disse to bandene. Musikalsk er begge bandene innom veldig mye for å få til sitt eget musikalske inntrykk. Svart Crown er dog mer extremt og glimter til med litt grindcore innimellom all den moderne all-style death metallen sin. Sånn sett er de mer brutale i uttrykket enn Gojira og vil der Gojira har hoppende masser av elleville fans, ha circlepit og slamdunkmotherfucking moshpithelvete. Det er litt mindre melodiøst, men likevel vel så fengende som Gojira, selv om det er en del tyngre halvpsykedeliske dystre transportpartier her og der.

Sammenlignet med bandets forrige skive «Witnessing the Fall» er «Profane» mye snillere. De to skivene kan knapt sammenlignes musikalsk, da bandet har gått fra å være et godt teknisk brutalt death metal band til å bli et moderne all-style death metal band. Den gangen var det ikke så mange spor av tilnærming til stilen til Gojira, nærmere bestemt ingen. Jeg er litt usikker på hvilken utgave av Svart Crown jeg foretrekker, men akkurat i dag heller jeg mot 2010 utgaven.

«Profane» er et meget bra album. Det er flust med gode låter, enormt mange kule partier og riff og variasjonen på låtene er stor. Alt i alt et meget bra album. Du bør sjekke det ut om du er fan av god death metal, men vær som sagt obs på at «Profane» ikke er i et nytt «Witnessing the Fall», det er noe helt annet.

http://www.facebook.com/pages/SVART-CROWN/141662170999

http://www.listenable.net/