KARMØYGEDDON 2013

KARMØYGEDDON 2013

HAUGESUND
Byscenen + Jimmy Legs

2. mai – 4. mai

Årets KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL kan by på et variert program med OVERKILL, PARADISE LOST og SABATON som headlinere. Festivalen blir i år arrangert fra 2. til 4. mai og strekker seg for andre gang over 3 dager og foruten de tre nevnte godbitene kan du også få med deg blant andre SEPTIC FLESH, FLESHGOD APOCALYPSE, ELUVEITIE, SAHG, BRAINSTORM og GRAND MAGUS.

KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL er en metal festival som første gangen ble arrangert på Kopervik på Karmøy i 2004. 2 år senere flyttet festivalen inn på Byscenen i Haugesund og har siden den gang holdt hus der. Samtidig med flyttingen ble det i tillegg til den årlige Karmøygeddon Metal Festival også arrangert Karmøygeddon Arctic. Hovedfestivalen går over 3 dager på våren mens Arctic utgaven blir arrangert som en en-dagers event på høsten.

KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL har i alle årene holdt seg til de mer tradisjonelle metal bandene i tillegg til band som tilhører power metal og viking metal sjangeren. Noen unntak har det vært i form av Aura Noir, Behemoth, Hades Almighty og Keep of Kalessin. De største og mest kjente bandene innenfor viking metal, power metal og den tradisjonelle metalsjangren som har vært innom Kopervik og Haugesund er Gamma Ray, Ensiferum, Enslaved, Dark Tranquillity, Primal Fear, Finntroll, Kreator, Kamelot, Ensiferum og Evergrey. 

 

INTERVJU
MED
FESTIVALBOSS

JOHNNY ANGELUND

 Karm_Johnny_13.jpg

Så du for deg at festivalen din skulle holde på i minst 10 år da du starta med bookingen og planleggingen til den aller første Karmøygeddon i 2004?

Da vi startet opp med festivalen i 2004 så tenkte vi litt i utgangspunktet at det skulle være en festival med mye lokale band og noen mere kjente Norske band. Så vi tenkte nok ikke så mye på at vi skulle holde på i 10 år nei, men årene går fort gitt he,he

Hva har vært den største utfordringen?

Den største utfordringen er jo alltid de økonomiske rammene. Når man starter bookingen og budsjetter så vet man jo ikke om man får de sponsorkronene vi håper på, om kulturrådet gir videre støtte osv og ikke minst om billettsalget går som man håper. En annen ting vi har litt store utfordringer med er fly forbindelser til Haugesund og spesielt på lørdagene når det er kun en avgang og dette resulterer i at vi må ha veldig mange band her i to dager og det koster mye ekstra.

Det har helt sikkert vært både skuffelser og overraskelser i begge retninger samt mange gode minner og store konsertopplevelser i løpet av disse årene. For å ta det positive først. Hva har gledet deg mest?

Er vel det mest vanskelige spørsmålet jeg får for det har vært veldig mange men når jeg booket Triosphere i 2005 til deres første konsert ever og absolutt ingen hadde hørt en tone fra dem og over 300 personer tok helt av fra første låt, det gir meg fortsatt frysninger. Andre ting som jeg husker godt er konsertene med Amorphis, Volbeat og Kreator. Men det som alltid gleder meg mest er jo når du ser ett fullt Byscenen tar helt av og da gjerne på første bandet for dagen.

Hva med skuffelser og negative opplevelser?

Å våkne opp på hotellrommet på søndagen i 2009 med ett minusresultat på nesten 100.000 kr var vel ikke akkurat høydepunktet. Å finne inspirasjon og motivasjon til videre drift på ett frivillig grunnlag da var ikke lett. Men vi klarte det også og det gav oss vel den driven vi har i dag at vi har STOR tro på det vi driver med.

Hva har vært den største konsertopplevelsen din personlig på Karmøygeddon?

Tror jeg må svare Kamelot på den.

Hvordan vil du si publikumsoppmøtet har vært i de ni første årene?

Har vært oppover hele tiden og de siste årene har det så å si vært utsolgt hver gang. Ligger på ca 750 pr dag nå.

Hvordan er det med langveisfarende gjester? Har du sett en fin økning etter hvert som festivalen er blitt mer og mer kjent?

Så absolutt og vil vel nesten si at nærmere 40% er langveisfarende og veldig mange fra utlandet. Vi telte vel folk fra ca 15 land i fjor.

Overkill_13.jpg
Overkill
 
Er det noen band du virkelig har hatt lyst til å booke, men som du enda ikke har klart og fått underskriften til? 

Ja, Nevermore har vært sterkt ønsket men vi har hatt dem nesten to ganger og hadde så å si booket dem i fjor men da fant de plutselig på å legge bandet på is, aaarrgghh. Har også jobbet noen år med OverKill men de fikk vi endelig dette året.

Har du en eller flere fine historier fra Karmøygeddon som du har lyst til å dele med våre lesere?

Ja, men tror ikke artistene de omhandler hadde likt å lese her om det he,he

Over til Karmøygeddon nummer ti. Lineupen har vært klar en god stund, men man lurer likevel; er alt klart for årets Karmøygeddon?

Ja her er alt klart og føler vi har en vanvittig god kontroll og stresser lite med det for tiden.

I år har du klart å skrape sammen en meget imponerende lineup med mange store internasjonale metalnavn som Overkill, Sabaton, Septic Flesh, Brainstorm, Eluveitie og Grand Magus i tillegg til norske godbiter som Nekromantheon, Susperia, Trollfest, Insense, Djerv, Sahg og Aeternus. Hvem er du mest fornøyd med å ha fått underskriften til i år?

OVERKILL er ett av mine favorittband så det er jeg vanvittig fornøyd med, men Paradise Lost, Sabaton, Eluveitie og Septic Flesh er jeg også veldig fornøyd med og ikke minst Gormathon som gjør sin første konsert utenfor Sverige.

Hva ser du mest frem til selv å se?

OverKill, Septic Flesh, Gormathon, Grand Magus, Paradise Lost og Eluveitie.

Har denne lineupen sørget for at billettsalget har vært tilfredsstillende så langt?

Så absolutt, vi har kun ca 250 billetter igjen inkludert alle typer billetter, Lørdagen og to dagers pass er nesten utsolgt og tre dagers, Torsdags billetter og galleriet er utsolgt for lenge siden så her blir det fullt hus.

Det er blitt mer og mer vanlig med å kjøre en god del tilleggsarrangement som metalmarked, metalquiz, tattoo-stands og mye mer. Hvordan er det med Karmøygeddon og slike ting? Har dere noe snacks å friste med utenom musikken?

Ja vi har metal quiz på Lørdagen, merch stand på festivalen, metal Galleri på Karma Tattoo under festivalen og vi har metal nattklubb hver kveld etter konsertene er ferdige med Torgrim Øyre som Dj.

 

 

 

Karmoygeddon_header.jpg
 
 
 
 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

3 DAGERS FESTIVALPASS: UTSOLGT!!
3 DAGERS FESTIVALPASS + GALLERI: UTSOLGT!!
2 DAGERS FESTIVALPASS: NOK 1020,-
2 DAGERS FESTIVALPASS + GALLERI: UTSOLGT!!
DAGSPASS TORSDAG:
UTSOLGT!!
DAGSPASS FREDAG: NOK 630,-
DAGSPASS LØRDAG:NOK 630,-

 

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Alle hotellene ligger innenfor 5 min gåavstand fra Byscenen/Jimmy Legs.

CLARION COLLECTION HOTELL AMANDA:
https://www.nordicchoicehotels.no/Clarion-Collection/Clarion-Collection-Hotel-Amanda/

SCANDIC HOTELL:
http://www.scandichotels.no/Hotels/Countries/Norge/Haugesund/Hotels/Scandic-Haugesund/#.UKtg2WegycE

RICA MARITIM:
https://www.rica.no/hoteller/haugesund/rica-maritim-hotel/

HENDERSONS CITY HOTEL:
http://hendersons.no/?page_id=7

HOTEL NEPTUN:
http://www.hotellneptun.no/

THUN HOTEL SAGA:
http://www.thonhotels.no/hoteller/land/norge/haugesund/thon-hotel-saga/

STRANDGATEN GJESTEGIVERI:
http://www.gjestgiveri.net/

 

 

Karmoygeddon2013_Scream_01_2013.jpg

Program:

 

Torsdag 2. mai:

18:30 ORKAN
19:20 AETERNUS
20:20 GORMATHON
21:25 SAHG
23:00 OVERKILL

 

Fredag 3. mai:

15:00 FEAR THEORIES
15:50 SISTER SIN
16:55 INSENSE
18:00 TROLLFEST
19:05 DJERV
20:35 GRAND MAGUS
21:55 ELUVEITIE
23:20 PARADIE LOST

 

Lørdag 4. mai:

14:30 NEKROMANTHEON
15:25 THUNDRA
16:30 BACKSTREET GIRLS
18:00 SUSPERIA
19:00 FLESHGOD APOCALYPSE
20:05 TWILIGHT OF THE GODS
21:10 BRAINSTORM
22:20 SEPTIC FLESH
23:35 SABATON

 

 

Pil.gif

 

VIDEO

Sabaton – Carolux Rex
(Live at Masters of Rock 2012)

 

 

FESTIVALPLAKAT
 
 
Karmoygeddon2013_Scream_01_2013.jpg