LONG DISTANCE CALLING – The Flood Inside

LONG DISTANCE CALLING – The Flood Inside

Tyske Long Distance Calling ble dannet tilbake i 2006, ga ut debutalbumet i 2007 og er nå klar med sin 4. fullengder.  Foran dette siste albumet, har bandet skilt lag med originalmedlemmet Reimut von Bonn. Noe som igjen har ført til at bandet denne gang har med seg flere gjesteartister. På dette albumet har de jobbet med blant andre John Bush (Armored Saint, Anthrax) og Jonas Renkse (Katatonia).

Så over til albumet i seg selv. Det er vanskelig å plassere de i en spesiell bås musikalsk. Dette er en salig blanding av flere stilarter, alt fra metal til psykedelisk jazzrock. Sangene er litt lengre enn vanlig, men det fungerer. Skal innrømme at jeg var litt skeptisk første gangen jeg surret gjennom skiva, men dette er et album man må spille flere ganger til det sitter, og da skjønner man egentlig hvor genialt album dette er. Fra første til siste tone på skiva, føles ut som en musikalsk rundreise. Og det er en veldig fin reise.

http://www.longdistancecalling.de/