CANDLEMASS spiller på Parkteatret fredag (01/03)

CANDLEMASS spiller på Parkteatret fredag (01/03)

Fredag 01/03-2013 Oslo Parkteatret

 

 

CANDLEMASS
CANOON

 

 
Bill. kr. 350,- + bill.avg.

Kl. 21:00

18 år leg

 

De svenske Doom legendene Candlemass er tilbake, denne gangen kommer de til Oslo og holder svart messe på Parkteatret 1. mars. Deres karriere går tilbake til 1985, men gjennombruddet kom i 1986 med albumet, "Epicus Doomicus Metalicus", hvorpå de året etter erobret Doom tittelen også internasjonalt med albumet "Nightfall".

Etter vekslende aktivitet som band gjennom en del år, ble det gjenforening i 2004, da de spilte for utsolgte hus med den klassiske line-up’en. I 2006 forlot Messiah Marcolin bandet og Robert Lowe fyller nå hans sko.

Deres seneste album “Psalms For The Dead” ble utgitt i 2012. Leif Edling beskriver det slik; “The album is a concept album about depression and suicide in the modern society. The road to ruin for many ‘kings of grey islands’ that can’t stand everyday life and want to do something about it. No need to say this is Candlemass’ black album!” Candlemass ble stemt frem som Sveriges beste band i 2012 av Sweden Rock Magazine.

Canoon fra Kolbotn startet opp i 1998 og har spilt på en lang rekke rockepuber siden den gang. De har spilt inn en god del eget materiale i årenes løp, bla. EP’en Cowbells from Hell i 2007 og albumet Dark Side Of Canoon i 2010 og har planer om å gå i studio i løpet av 2013. Blandt inspirasjonskildene finner man fine band som Kyuss, Black Sabbath, Fu Manchu, Clutch og Melvins.