TELLUS REQUIEM – Invictus

TELLUS REQUIEM – Invictus

To år etter sitt første og selvtitulerte album, slipper Trondheimsbandet Tellus Requiem oppfølgeren. Skiva heter Invictus (The 11th Hour) og byr på enda mer i både komposisjon og produksjon enn forgjengeren. Prog-metalbandet signerte for en kort tid tilbake med Nightmare Records og høster nå gode kritikker verden rundt. Selve platecoveret er gjort av Thomas Ewerhard ( Avantasia, Dream Theater, Therion mm.) og det gir plata et meget godt førsteinntrykk. Det kan for et band, som foreløpig ikke er så kjent, virke pretensiøst og overdådig, men når man trykker play på stereoanlegget skjønner man fort at kun det beste er bra nok.

Det er vanskelig å ikke tenke i baner som Dream Theater når man hører "Eden burns", hvilket foresten har en gitarsolo det er umulig å vite hvilken vei skal ta, noe som er lenge i mellom man hører. Klassisk piano, fingernemt gitarspill tilsatt særdeles høy klasse trommespill kokes sammen med synth og orkester til resultatet er stort og komplett. Vokalist Ben Rodgers trakter også sitt instrument godt og minner til tider om Geoff Tate i Queensryche. Denne pakka får man i alle platas 10 spor og en spesiell bonus til de som lyttet til førsteskiva, høres i spor 8, "Redemption (Frontiers 2)".

Bandet har lagt vekt på å dekke sjangeren fullt ut med sopran, etniske toner og det følger en rød tråd igjennom alle låtene, uten at man blir lei. Vanskelig å trekke frem en favoritt låt fra albumet, men "Red Horizon" er vel den mest fengende om man skal bruke pop-terminologi.

Tellus Requiem representerer den norske prog-metalscenen på en god måte med særpreg, tekniske ferdigheter og tilstedeværelse. Jeg håper og tror vi får se mer til de i fremtiden og man kan bare se frem til neste utgivelse. Invictus (The 11th Hour) får fire og en halv av seks stjerner.