NEVERSTORE – På sitt ærligste

NEVERSTORE – På sitt ærligste

De svenske rockerne i Neverstore har holdt på i hele 13 år og kan skryte av å ha spilt med Good Charlotte og Sum 41, blitt kåret til "Beste svenske artist" under MTV EMA i 2007 og 2008, skrevet EM-låten i 2012 og 6.februar ga de ut deres fjerde album. Jeg har mailet med deres bassist, Oscar Kempe.

Dette er deres fjerde album. Hvor får dere inspirasjon fra til å skrive og lage musikk? 

Efter 3 skivor på 4 år tog vi en paus på obestämd tid efter turnén 2010. Vi kände att vi behövde ladda batterierna och samla inspiration. Efter några månader ifrån varandra och musiken lånade vi en stuga långt ute i skogen. Vi tog med med våra instrument och började spela och där hittade vi tillbaka till lekfullheten som vi hade när vi startade bandet och utifrån det har vi jobbat fram låtarna till nya skivan som släpps 6:e Februari. 

Hva handler det nye albumet om? 

Texterna på nya skivan är mer personliga än någonsin och handlar om allt från tristess och kärlek till att följa sina drömmar. Vi har skrivit låtar som vi själva gillar utan tänka på hits och vad vi tror folk vill höra. På så sätt är det den ärligaste skivan vi gjort. 

Hva er deres syn på dette albumet? Mer fornøyd med dette albumet enn de forrige albumene?

Utan tvekan är detta det bästa vi gjort hittills. Vi har utvecklats både som människor och låtskrivare och det tycker jag hörs på nya skivan. 

Er det noe annerledes med dette albumet i forhold til de forrige albumene? 

För första gången har vi spelat in live i studion. Tidigare har vi spelat in var för sig men nu körde vi alltså live. Skivan är mer dynamisk än tidigare skivor, vi har tagit ut svängarna mer och blandar hårt, soft och snabbt. Har till och med en låt som är över 8 minuter lång! 

I 2008 var Neverstore oppvarming for Sum 41 i Japan. På denne turneen vant de ikke bare mange japanske hjerter, men de ble også godt kjent med gutta i Sum 41. På deres tredje album, Age of Hysteria, fikk de hjelp fra Deryck Whibley, som er vokalist og gitarist i Sum 41.

Neverstore_2.jpg

På deres forrige album, Age of Hysteria, fikk dere hjelp av Deryck Whibley, har dere fått noe hjelp på den nye platen også?

Ja, vi har spelat in skivan i Bohus Sound-studion utanför Göteborg tillsammans med producenten Tobias Lindell som tidigare jobbat med bla Mustasch och Hardcore Superstar. Skivan låter råare och hårdare än tidigare skivor och sticker ut mer soundmässigt.

6.februar ga Neverstore ut deres fjerde album med samme navn. Før dette ga de ut to singler, For The Rest Of My Life og Do You Miss Me

Dere har allerede gitt ut to singler fra platen, hvordan har responsen vært hittil?

Mycket bra! Folk tycker om de nya låtarna och vi kan inte vänta på att åka ut och spela dom live!

Fremtidsplaner?

Planerna för 2013 är att turnéra så mycket som möjligt! Vi har inte spelat mycket de senaste två åren så vi är riktigt sugna på att åka ut på vägarna igen. 

Har dere noen planer om konserter i Norge snart?

Spelningar bokas för fullt och vi hoppas självklart att vi kommer tillbaka till Norge under 2013! Har alltid varit riktigt kul att spela där!

http://www.neverstore.com