VILE – Rare tracks 1996 – 2004

VILE – Rare tracks 1996 – 2004

Vile er for de uinnvidde et San Fransisco basert death metal band. På promoinfoen står bl.a. Cannibal Corpse, Morbid Angel og Atheist oppført som inspirasjonskilder, noe som er forholdsvis lett å høre på denne skiva.

Siden bandet ble dannet i 1996, har de som de fleste andre ekstremmetalband hatt flere utskiftninger. Jeg var litt usikker på intensjonen med å gi ut en slik samling uutgitte demoer, men for samlere er den jo en must have.

Vile er et band som har unngått radaren min i stor grad…dessverre vil jeg absolutt si etter å ha hørt på denne ei stund nå. Hadde jeg ikke visst at dette var demoer, hadde jeg ikke tenkt over det. Sammenlignet med mye av det for eksempel Morrissound pøste ut på 90-tallet, står ikke innspillingene eller lyden tilbake noe som helst på Rare Tracks. Litt grøt er det på noen av sporene, men det trekker ikke særlig ned for min del.

At Cannibal Corpse er et av forbildene høres svært godt på låta Procession of Destruction, men dette gjør heller ingenting. Dette er rett og slett beintøff og råteknisk death metal av høy klasse. Varierte låter med god vokal og god instrumenttraktering gjør dette til et lett band å anbefale for de med smaken godt plassert i den mest ekstreme delen av skalaen.

Som dessert har de lagt ved et par live spor, deriblant en cover av At the Gates´ Cold.

Etter denne introduksjonen er har i alle fall Vile skaffet seg en ny kjøper av skivene sine.

Låta å høre: Alle!

http://vilemetal.com