BLACK DEBBATH – Tønsberg – Total

BLACK DEBBATH – Tønsberg – Total

Det er ikke spesielt behagelig temperatur ute denne kvelden, merkelig nok i slutten av januar i Norge. Så det er bare å komme seg inn i varmen for å få seg noe kaldt i kroppen og god musikk i ørene. Og det tar ikke lange tida før man får varmen på Total som er så og si utsolgt (ca. 300 stk). For undertegnede er dette første konsert med Black Debbath.

Mange ser på Black Debbath som et "tulleband" som synger om fjas. Men sannheten er at dette er stoner-rock på et veldig høyt nivå. Ja, tekstene er kanskje ikke noe som treffer alle når det blir for politisk, men liker du rock så treffer det musikalske deg hardt!

BlackDebbath_Total_13.jpg

Black Debbath har sluppet sin nye skive med tittel "Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock". Og det låter bra. Ikke det at de ikke bare spiller nytt materiale, men Black Debbath fungerer veldig godt live. Med åpningen "Problemer innad i Høyre" settes standarden for kvelden med Lars Inge Lønning og sitt MC mic-stativ med rykende rør som han gjerne tar et drag av. Lyden er også veldig bra med tanke på at lokalet på Total er av klubbstørrelse.

Et stykke ut i konserten skal Herr Hegerberg ha en Tønsberg-Quiz (sikkert unik for akkurat denne konserten). Ganske morsom quiz med litt lokale innspill. Når "Nei til runkesti på Ekeberg " kommer så øker stemningen ytterligere. Og det rocker.

BlackDebbath_Total_13_QuizmedEgil.jpg
Quiz med Egil
 

Det som er litt sjarmerende med "små" band er at de kan fungere veldig bra ute i distriktet. Det er tilfelle med BD. De får lett kontakt med publikum og virker veldig avslappet på scenen. Og med tilbud om at de signerer det som måtte ønskes (spesielt kvinnekropp) etter konserten viser også hvor rolig de tar det hele med å være "stjerner".

I det store og hele er dette en bra kveld for de oppmøtte. Folk har sunget med, drukket øl og kost seg, inkludert undertegnede. Skal absolutt på flere gig`er med Black Debbath i fremtiden og oppfordrer dere som ikke har sett de live enda om å gjøre det samme!

http://www.duplexrecords.no/band/black-debbath/