INFERNO 2013 – Lineupslipp

INFERNO 2013 – Lineupslipp

Årets INFERNO lineup er nå (nesten) klar. I kveld ble 41 av 45 band offentliggjort på John Dee i Oslo. En god del av banda har vært klare lenge og diskusjonene om hvem folk tror vil spille og hvem de skal se av de banda som er klare har florert blant de svartkledde både her hjemme og utenfor landets grenser.

 

Inferno_13_ETbanner_headliner.jpg

Det er som oftest headlinerne fansen snakker mest om når det snakkes festival. Det er der de stiller de høyeste kravene og mye kritikk slenges ut fra misførnøyde fans. Inferno har fått sin del av kritikken, spesielt fra Scream-forumet. Men, merkelig nok når alt kommer til alt og påska er over, så er de fleste kjempefornøyde med festivalen.

Umulige Glen Benton og hans DEICIDE er headliner skjærtorsdag. Tradisjonen med å ha et av de store norske black metal bandene som headliner på festivalen, holdes ved like med SATYRICON. De vil spille et ekstra langt spesielt sett som blant annet vil inneholde nye låter fra det kommende albumet, aldri spilt live tidligere. Headliner fredag ble plutselig tom etter at festivalen gikk på en kjedelig kansellering.

 

Inferno_13_ETbanner_klubbdag.jpg

Klubbdagen på Inferno er blitt større og større de senere årene, men ser nå ut til å ha funnet sitt format. Seks klubber rundt omkring i Oslo sentrum holder konserter for festivaldeltagerne. Unholy måtte stenge dørene for litt siden og er erstattet med De Ville’s, ellers er det de samme klubbene som i fjor. 

På Klubbkvelden er det nesten utelukkende norske band som spiller i år. Det kan se ut til at danske Saturnus er eneste ikke-norske innslag. John Dee har som vanlig Indie-kveld, Blå huser en haug med Bergensband og De Ville’s har en ren thrash metal lineup. Rock In har to lokale band mens Victoria skal huse nevnte Saturnus og et foreløpig ukjent band. Revolver skal ha to band, men disse er av typen TBA enn så lenge.

BloodTsunami_666.jpg

John Dee

Man the Machetes

Blood Tsunami

Altaar

 

Victoria

Saturnus

TBA

 

Revolver

TBA

TBA

 

Rock In

Mion’s Hill

Spectral Haze

 

Blå

Cor Scorpii

Krakow

Vulture Industries

Helheim

 

DeVilles

Imbalance

Exeloume

Ninth Circle

 

Inferno_13_ETbanner_torsdag.jpg

Hoveddelen av Inferno starter som vanlig på Skjærtorsdag og i år får vi death metal fra Deicide og Hate samt en del black metal fra Horned Almighty, Faanefjell, Iskald, Dark Funeral og Taake. Chrome Division vil pøse på med herlig ekte heavy metal nede på John Dee. I tillegg blir det tyngre toner fra Solstorm og en smakebit på indisk thrash metal med Zygnema.

Deicide_666.jpg

 

John Dee

Horned Almighty

Zygnema

Faanefjell

Solstorm

Chrome Division

 

Rockefeller

Iskald

Hate

Dark Funeral

Taake

Deicide

 

Inferno_13_ETbanner_fredag.jpg

Fredagens program er kanskje det mest spennende under årets Inferno med band som Carach Angren, Behexen, Ghost og Moonspell. Den norske trioen Aeternus, In Vain og Purified in Blood kompletterer kveldens program sammen med death metal bandene Warpath og Fleshcrawl. Her mangler headliner.

 

John Dee

Fleshcrawl

Warpath

In Vain

Carach Angren

Purified in Blood

 

Rockefeller

Behexen

Aeternus

Ghost

Moonspell

TBA

 

Inferno_13_ETbanner_lordag.jpg

Årets Påskeaften på Rockefeller avsluttes med et forlenget sett med Satyricon. De vil også spille låter fra sitt kommende album for første gang live. Saint Vitus har den tvilsomme æren av å avslutte festivalen nede på John Dee etter at Satyricon har gjort sitt, og de som husker Immortal og Exhumed i 2011, vet at det kan bli god plass nede under den konserten. Videre denne lørdagen vil garantert Solefald trekke sin del av fanen til Rockefeller, men også Hades Almighty, Kråke og Diskord vil trekke sine fans. Mos Generator er med Saint Vitus på turne og vil nok være de mest ukjente bandene denne kvelden sammen med italienske Morbo og finske Baptism.

 

Satyricon_666.jpg

 

John Dee

Morbo

Mos Generator

Kråke

Diskord

Saint Vitus

 

Rockefeller

Baptism

Hades Almighty

Solefald

Satyricon

 

 

Inferno_13_header.jpg