ANAAL NATHRAKH – Vanitas

ANAAL NATHRAKH – Vanitas

Vanitas er den syvende fullengderen til det britiske ekstrem metal bandet Anaal Nathrakh og det er uten tvil deres beste så langt i bandets 14 år lange karriere. Denne skiva er en reise inn i den fantastiske ekstrem metal verdenen i alle dens former og fasonger og den vil gi deg som lytter mange herlige øyeblikk med hodepine, smerte og glede. Du vil oppdage nye ting nesten hver gang du hører skiva og det vil du fortsette å gjøre i lang tid, for det skjer veldig mye her hele tiden.

Ekstrem metal har en tendens til å bli litt for monotont i lengden, men Anaal Nathrakh har evnen til å komme opp med finurlige og overraskende løsninger i disse partiene. Dermed vil du som lytter bli gledelig overrasket mange ganger i stedet for å ende opp med å kjede deg over monoton gjentakende musikk.

Det er flust med tsjugga tsjugga riff, tøffe riff, pønkriff, kjappe riff, black metal partier, seige partier, blast beats, groove, industrielle partier, melodiøse partier, koring på høyt plan, In Flames partier bedre enn hva In Flames gjør det og generelt det du kan forvente av Anaal Nathrakh og litt til. Og så har du de mange variasjonene av vokal som kun V.I.T.R.I.O.L. kan gi deg. Jo da, dette er bra og man kan ikke gjøre annet enn å la seg imponere.

Høydepunktene er mange. Åpninglåta «The Blood-Dimmed Tide» kan være det største. Det kan også «Forging Towards the sunset» og In Flames-låta «To Spite the Face» være. Sistesporet «A Metaphor for the Dead" er også en godbit som ikke kan utelates. Nå er spørsmålene man stiller seg: kan de noen gang toppe dette og hvordan blir det i en livesetting? Vel, det finner vi vel ut av etter hvert.

http://www.facebook.com/Anaalnathrakhofficial

http://www.candlelightrecords.co.uk/