MISERY INDEX – Live in Munich

MISERY INDEX – Live in Munich

Misery Index blir av mange fremstilt som et deathgrindband. Selv er jeg av den oppfatning at bandet er et death metal band der musikken deres har visse spor av grind, men ikke nok til at de kan kalles et grind band. Grensen er tynn, så jeg kan være tilbøyelig med å delvis si meg enig i hva disse forståsegpåerne mener.

La oss nå si at de har rett. Misery Index er som andre deathgrindband. De gir ikke ut så mange fullengdere, men sprer om seg med splitter på vinyl, og da helst 7 tommere i tillegg til noen EP-er. Men, i motsetning til sine artsfrender, holder de seg til noenlunde normal lengde på låtene og nå er bandet ute med noe så eksklusivt som et livealbum. Den så jeg faktisk ikke komme og ble derfor noe overrasket da skiva kom seilende inn i mailboksen.

Liveplater som denne er vanskelig å skrive så mye om. Konserten ble innspilt på Backstage i München i februar i 2012 under Full of Hate turneen. Lyden er crappy i begynnelsen, men tar seg raskt opp. Selve konserten er på under halvtima og det blir litt i korteste laget som livealbum. Det er kanskje årsaken til at denne kun utgis på vinyl og er limitert til 500 håndnummererte «die-cut» eksemplarer.
Låtene er varierte, selv om det kun er 8 relativt korte låter og det er ganske imponerende. Alt er selvsagt brutalt og heavy som faan og man kunne godt tenkt seg en god halvtime til med denne herligheta.

Jeg vil på Misery Index konsert. Faan også.

http://www.facebook.com/MiseryIndex

http://www.season-of-mist.com/