VITHR – Vil bare vokse

VITHR – Vil bare vokse

Bergensbandet VITHR spiller svartmetall. Bandet ble dannet i 2008 og ga ut sin debutplate i fjor. Du var ute på en 3-helgers turne i Norge i fjor vinter sammen med Blood Red Throne og Hellih Outcast og høstet mange godord. Dermed fant vi ut at det var på sin plass med et lite intervju. Vi delte opp spørsmålsbunken i fem og sendte til Bergen og her er resultatet.

 

HISTORIE:

Vi kan begynne med litt historie om bandet. Når og av hvem ble bandet dannet, hvor er basen til bandet, hvem er med nå i dag og hvorfor ble det svartmetallbandet Vithr?

Som band ble vi dannet i 2010 av Kuldegys, Eld og Tulkas i Bergen. I tillegg har vi nå med oss Hexzaldre og Broke.

Hva med navnevalget? Hvorfor ble det Vithr og med skrivemåten Viðr?

Vithr er norrønt og betyr «tre», derav den gamle stavemåten Viðr. Av praktiske årsaker staver vi av og til navnet med th istedenfor.

Vithr3_photoBenediktePettersen.jpg
(Photo: Benedikte Pettersen)

 

NORSK SVARTMETALL:

Hva er norsk svartmetall for dere?

Norsk svartmetall for oss er hovedsakelig de gamle, store som Darkthrone, Mayhem, Emperor, Carpathian Forest og andre band fra den perioden.

For de fleste svartmetalband er det mye hemmelighetskremmeri rundt det hele. Mange har artistnavn, noen hemmeligholder sine tekster og noen har bestemt seg for å dra den enda lengre og gjør ikke intervjuer. Hvorfor er det blitt slik og hvordan stiller Vithr seg til dette?

Hvorfor det har blitt så mye hemmelighetskremmeri avhenger nok av hvem du spør men for oss har det en hensikt å bevare en viss form for mystikk rundt bandet.

 

BRUTALITARIAN TOUR:

Vithr var på en 2-helgers turne sammen med Blood Red Throne og Hellish Outcast før jul. Hvordan gikk det? Hvordan var responsen fra fansen i de forskjellige byene? Hvor var det best for deres del? Ga det mersmak?

Det var en 3-helgers turne og den gikk helt strålende. Responsen var utelukkende positiv men vi må nok trekke frem publikum i Hamar som det mest entusiastiske. Konserten på Betong var også et høydepunkt og det ga definitivt mersmak.

Vithr_coverart_12.jpg

FYSISK FORMAT:

Hva har Vithr å by på så langt av utgivelser? Er det noe nytt på gang i nær fremtid?

Foreløpig er dubutalbumet tilgjengelig på cd og den kommer på vinyl i løpet av februar/ mars 2013. Vi er i skrivende stund godt i gang med plate nr 2.

 

RESTEN:

Sjangermessig kan det ganske ofte være vanskelig å plassere et band. Hvor vil dere selv plassere dere i det store metalfamilietreet?

Hvor henter Vithr det meste av sin inspirasjon?

Sjangermessig vil vi karakterisere oss som et svartmetallband. Når det gjelder inspirasjon så går det mye i fjell og skoger i tillegg til gammel nordisk kultur og tradisjoner som hører tiden før kristendommen til.

Hvem er den mest kreative i bandet?

Når det gjelder kreativitet så er det i all hovedsak gitaristen vår Kuldegys som står for det meste.

Hvor ser dere Vithr om 2, 5 og 10 år?

Vithr vil bare vokse i tiden fremover, i likhet med treet vil vi være større og sterkere etterhvert som årene går.

 

http://www.facebook.com/Vithrbergen

http://www.duplicate-records.com/