CENTURIAN – Contra Rationem

CENTURIAN – Contra Rationem

Først hadde vi Centurian, så ble Centurian til Nox og nå er jaggu Centurian tilbake igjen. Forskjellen mellom de bandene var ikke så fordømt stor, bortsett fra at Nox hadde en del kulere riff og var vesentlig raskere. Det er lett å høre at det er samme riffmeister som herjer i begge bandene, men det er vel uunngåelig når gitarist og låtskriver Rob Oorthuis er boss i begge bandene.

Som Nox, har også Centurian føttene godt plantet i den sentraleuropeiske death metal scenen. Det er variert og flust med riff, overganger og temposkifter slik god death metal skal være. Centurian heller litt mer mot gammel Morbid Angel og den brutale delen av den polske death metal scenen enn hva Nox gjorde og det gjør at det hele gir deg en old school feeling over musikken. Samtidig er det mer klassisk death metal og ikke fullt så lekent som Nox.

Jeg liker Centurian mye pga at trommene og gitaren driver hverandre framover og det hele blir litt på kanten til for intensivt, men også pga den naturlige brutaliteten som oppstår når mørke raske riff møter en god brutal growlevokal. Det er få kjedelige øyeblikk her, men jeg har tatt meg i det noen ganger når jeg sitter og jobber og hører på skiva samtidig, at plutselig er skiva ferdig og jeg bare sitter der og lurer på hvor det ble av den og den låta. Det kan være at jeg faller litt ut mens jeg jobber med noe annet eller det kan være at låtene faktisk er litt for like og det hele føles nesten som ei lang god låt. Uavhengig av hva jeg blir enig med meg selv om; skiva er god og den er så absolutt verdt å sjekke ut.

http://www.centurian333.com/

http://www.listenable.net/