GAMMA RAY – Skeletons & Majesties Live

GAMMA RAY – Skeletons & Majesties Live

Gamma Ray gjør det de kan best, nemlig å gi ut live-, samle- og reutgivelser. Jeg tror ikke det finnes noen andre nålevende band som har gitt så mange av denne typen album som det Gamma Ray har gjort. Og dette er en livesskive. En dobbel en til og med. Egentlig er det en live DVD, men den finnes som dobbel live CD også. Det fjerde livealbumet til Gamma Ray og alle fire er doble. Det er mye. Jeg har alle. Hvorfor? Vet ikke, har dem bare. Og hvilken av dem om er best? Jeg er fristet til å si «Alive ‘95», men er ikke sikkert. «Skeletons & Majesties Live» er ikke så dum den heller, og det til tross for vel mange ballader for min del.

Låtutvalget er Gamma Ray flinke til å variere, for det er store forskjeller på hva som er med på disse fire liveskivene. Og det uten at det blir kjedelig eller dårlig, og det skal de ha mye kred for. Men, Gamma Ray er Gamma Ray og det er ikke tort de har produsert av nye saker det siste tiåret. Og når Skeletons & Majesties Live er bandets tredje doble liveutgivelse på de siste ti årene, da er faren stor for at det blir gjentakelser. Men de unngår det ved å ta andre låter enn tidligere og samtidig dukker det opp en gammel Helloween-kjenning opp på tre av låtene som gjør det hele til en annerledes og blandet konsertopplevelse. Michael Kiske er en dyktig kar på vokal og hever «Time to Break Free» flere hakk. Duetten med Kiske og Hansen på «A While in Dreamland» kunne vært gjort langt bedre og «Future World» er så der.

Av de andre låtene så er den største overraskelsen for min del at den episke «Insurrection» er med her og den versjonen vi får er slettes ikke ille.

Kai Hansen og Henjo Richter har ikke alltid truffet like bra på gitarsoloene live, men det er faktisk ikke så ille på denne skiva. Det er nesten så man skulle tro de har gjort det før.

Det er naturligvis en del bonusmateriale på DVD-en og alt som er der er med på å gjøre dette til en riktig så fet utgivelse for Gamma Ray fans. Selv tror jeg at jeg bare finner en plass i hylla til den og versegod neste.

http://www.gammaray.org/

http://www.ear-music.net