SUSPERIA & ICS VORTEX – Bergen – Garage

SUSPERIA & ICS VORTEX – Bergen – Garage

Rendezvous Point er et rimelig ungt band fra Kristiansand som spiller en form for progressiv rock. Uten tvil det minst kjente navnet på plakaten, men når sant skal sies, handler nok det mer om årene det har vert aktivt enn hvor gode bandet var å spille.

Kanskje den mest positive overraskelsen som har satt sine ben på Garages scene i år! Rendezvous Point var omtrent så tight og samspilte som det er mulig å bli, i tillegg til at alle var teknisk dyktige på sine instrumenter.

Det er sjeldent man hører unge clean-vokalister på et slikt nivå som Mads With, for tiden. Vokalen kan ikke beskrives som noe annet enn en behagelig del av musikken, noe som er vanskelig å få fatt i nå om dagen. I tillegg til den unge, lovende sangeren, kunne bandet også by på selveste Baard Kolstad som slager, en latterlig dyktig gitarist, en keyboardist som ikke akkurat var "livløs" på scenen og en kvinnelig bassist, noe som var en oppfriskende ting å se i et rock/metalband.

Sceneshowet til Rendezvous Point var også et pluss, siden samtlige i bandet var engasjerte på scenen. Man kan bare håpe at bandet holder sammen i ihvertfall 20 år til, og virkelig oppnår den annerkjennelsen de fortjener!

 

ICS Vortex. Kjent fra Borknagar, Arcturus og Dimmu Borgir. Aktuell med sitt eget album, Storm Seeker. Uten tvil en rocker i verdensklasse.

I det Vortex inntok scenen sammen med bandet som skulle backe han denne kvelden, dukket det plutselig opp en haug med nye mennesker i publikum, noe som kan tolkes som et bevis på hva Simen Hestnæs (ICS Vortex) betyr for miljøet den dag i dag.

Som artist oppførte han seg utrolig casual på scenen, og hadde god kontakt med publikum. Med en vitsete holdning og gøyale grimaser gjennom hele konserten, kan man trygt anse dette som et tegn på at han selv hadde det fint på scenen, og at det ikke virket som noen nedtur fra hans side å spille på Garage.

Hva selve spillingen og syngingen angår, kan ikke Hestnæs’ stemme beskrives som annet enn en "gudegave". Som clean vokalist, har denne mannen en stemme som overgår det aller meste av andre vokalister, verden over. Og med både sanger fra Storm Seeker platen og gamle Borknagar sanger, klarte han stort sett å holde showet interessant gjennom hele sin opptreden, selv om det daffet noe av mot slutten.

Alt i alt er det heller lite å pirke på over ICS Vortex sin fremføring på Garage, og Bergens metalbefolkning kan anse seg selv som heldige for å ha sett en artist av et så gøyalt kaliber på scenen på Garage.

 

Susperia er et metalband som startet opp i 98. Bandet har seks fullengdealbum på CV’en, i tillegg til å ha vert med på Melodi Grand Prix i 2011.

Bandet kan beskrives som et metalband med rock n’ roll-holdning på scenen. Noe som kan ansees som en koselig men proff måte opptre på.

Musikalsk sett, er Susperia litt vanskelig å plassere sjangermessig, siden det er stor forskjell på nytt og gammelt materiale. På et nivå er dette en fordel, siden det gir bandet en bredde og dybde, og som gjør at de blir spesielle å se live, både for gamle og nye fans. De valgte heller ikke å spare på kruttet når det kom til gamle låter, så de gamle lytterne fikk mye å kose seg med.

Noe av det som kanskje gjorde Susperia mest interessant, var at jo lengre ut i settet de kom, jo mer energi ble det, både på scenen og blandt publikum. Dette er en egenskap som få band har evnen til å utføre, så det er nok uten tvil noe Susperia kan være stolte av.

Bandet har i tillegg til godt sceneshow og gode sanger, en teknisk dyktighet som overgår mange andre band som er på deres nivå, musikkmessig.

Som nest siste sang i settet, valgte bandet å heve stemningen enda mer, og valgte å spille et cover av sangen "Wild Child" (W.A.S.P.), før de avsluttet med en av sine egne "hitter", "Home Sweet Hell".

Kveldens konsert på Garage var virkelig en suksess for alle bandene som stod på scenen, og Bergen kan nok glede seg til å se bandene igjen en dag!

http://www.susperia.net/

http://www.icsvortex.com/

http://www.facebook.com/RendezvousPointOfficial

http://www.facebook.com/BlastphemyProduction