ARCHITECTS – Oslo – John Dee

ARCHITECTS – Oslo – John Dee

Snøen har allerede kommet flere steder i Norge, og dette merker vi på temperaturen i Oslo også. Allikevel var det flere spente fans som stod i småregnet utenfor John Dee en time før dørene åpnet, klare for å se Architects, While She Sleeps og Heights. Man ser tydelig på klærne til flere av menneskene i køen at de var her for headlineren, Architects. Første konsert som headliner i Oslo og man kunne føle spenningen i lufta.

Allerede 30 minutter etter at dørene åpnet, gikk britiske Heights på scenen. Det merkes på musikken at disse gutta kun har holdt på i tre år da det virket noe halvferdig og ensformig, men de har helt klart talent og potensial. Heights virker som en veldig aggressiv gjeng og det var bare spørsmål om tid før første rad ble slått til med instrumenter i ansiktet da bandet lente seg over publikum og klatret på høytalerne. Overraskende nok gikk det bra uten noen skader. Ca 30 minutter senere gikk de av scenen og det var klart for kveldens andre og siste oppvarming.

Tallet på antall publikummere har økt en del og det blir trangere om plassen foran den lille intime scenen. En instrumental intro og ropende fans fylte rommet mens de 5 britene i While She Sleeps entrer scenen. Det er en helt annen stemning i rommet og disse gutta er mye mer erfarne. Jeg ser flere fans med WSS t-skjorter rundt om i rommet og jeg innser at de ikke er så ukjente som jeg først trodde, noe jeg også forstår veldig godt etter å ha sett de live. Da de forlater scenen er jeg usikker på hva som imponerte mest, energien deres på scenen eller musikken i seg selv.

Instrumenter blir byttet ut og endelig er det klart for headlineren, Architects. John Dee har fylt seg opp betraktelig siden dørene åpnet, noe vokalisten senere forteller at han er overrasket over. Scenen er tom og starten av balladen fra det nyeste albumet Daybreaker, The Bitter End spilles. Vokalist, Sam Carter, kommer alene opp på scenen og synger med en fantastisk stemme og innlevelse som rører oss alle sammen. Blodfansen står med en tåre i øyekroken og følger nøye med på det vakre, litt triste og veldig bra som foregår på scenen. Utover i sangen kommer resten av bandet på scenen, og de fortsatte med en av singlene fra den nye plata, Alpha Omega. Stemningen er i taket og fansen er gira. Bandet gir alt de har og det er virkelig talentfulle menn som står foran oss. Vi får servert noen låter fra de to forrige albumene, The Here And Now og Hollow Crown, noe som skaper full allsang blant publikum. Med den noe dårlige lyden på vokalen var det publikum man hørte best synge eller skrike i disse låtene, ikke vokalisten.

Architects kjører på med en publikumfavoritt, Follow The Water, før Alex Monty fra Heights joiner scenen i låta Even If You Win, You’re Still A Rat. Oliver Sykes fra Bring Me The Horizon er egentlig med på denne låten, men vi merket lite forskjell på disse to til stor begeistring hos publikum.

Flere sliter også med å holde tårene i det de spiller Devil’s Island. En følsom låt for bandet om deres tøffe tid under opprørene i England og nok en publikumfavoritt. De fortsetter med åpningssporet Early Grave fra plata Hollow Crown, en etterlengtet låt fra en publikummer som skrek at de måtte spille denne låten. Sam Carter får hele John Dee til å dele seg før publikum løper mot og i hverandre i en wall of death.

De fortsetter med deres nyeste singel og kveldens siste låt, These Colours Don’t Run. Også en etterlengtet låt fra en fan på første rad som ropte en setning fra låten, ”You had it all, you fucking pigs” tidligere på kvelden. Bandet fortsetter å gi alt og energinivået er veldig høyt. Med mennesker dyttende i ryggen min fra mosh pits og circle pits, var det tydelig at også publikum ga alt i siste låt. En ivrig fan stagedivet til scenen og hoppet utover publikum igjen fra scenen, mens hele salen ropte ”YOU FUCKING PIGS”. Bandet takket for seg og publikum gikk hjem etter en fantastisk feiring av John Dee 15 år.

 

http://www.architectsofficial.com/