GROTESQUE HYSTERECTOMY – III/III Birger vs Sigve og omvendt

GROTESQUE HYSTERECTOMY – III/III Birger vs Sigve og omvendt

I går kveld var det forhåndslytting av den kommende skiva fra GROTESQUE HYSTERECTOMY på Fasting Kjelleren i Kristiansund. Skiva har fått navnet "Sororicide" og den slippes av det norske selskapet Hellish Records i slutten av inneværende måned. Eternal Terror var dessverre ikke til stede under forhåndslytten, men vi har gitt vokalist Sigve Torland og gitarist Birger Larsen muligheten for å stille hverandre tre spørsmål om Grotesque Hysterectomy, metal og livet. Here goes….

GrotesqueHysterectomy_Sororicide_Coverbilde_by_Keun-ChulJang.jpeg

Birger spør Sigve:

Hva er norges beste band?

Norges beste band er vel ikke helt enkelt å svare på. Det varierer fra dag til dag med dagsformen, og det er sinsykt mange gode band i Norge for tiden, Kaizers Orchestra må vel være ett av de beste banda totalt sett nå. I vår sjanger er det ikke enkelt å skille ut ett band som er bedre enn andre, og i og med at jeg ikke har funnet veien inn i svartmetallverden, så er det ikke mange store band å velge mellom. Jeg tror EXELOUME må være blandt de tøffeste jeg vet om, så der er svaret.

Hva skiller Grotesque Hysterectomy fra andre band du har spilt i?

OH… den største forskjellen, og utfordringen, er arbeidsmåten; jeg sitter i Kristiansund å legger vokal på låter jeg får tilsendt, de kommenteres og endres, så øver vi på utvalgte helger i Oslo. Det å sitte hjemme alene med musikken på øret og mikrofonen foran macen er en helt ny opplevelse for meg, men det funker… Den eneste som ikke trives med denne arbeidsformen er hunden min som kommer opp å henter meg hver gang jeg setter meg ned for å "øve" eller lage nye vokalparti…

Hva er dine forventninger til nye Grotesque Hysterectomy plata?

Jeg forventer vel at folk skal ta imot den og ta seg tid til å lytte på den. Det er så mye som egentlig ikke stemmer overens med sjangeren på skiva, at jeg tror folk kan komme til å bli meget overrasket av det de hører. Jeg blir fortsatt like overrasket hver gang jeg hører gjennom råmiksen og preprodene…

GrotesqueHysterectomy_12_SaraRose.jpeg
Photo: Sara Rose
 

Sigve spør Birger:

Hva er Grotesque Hysterectomy for deg?

Grotesque Hysterectomy er ett band med fet og rar metal. Jeg blir konstant utfordret på riffing, noe som jeg trives godt med.

I tillegg til musikk så vet jeg at du har en annen lidenskap, nemlig jakt. Hva er greia med norsk metall og tilhørigheten til naturen?

Har ikke peiling, jeg fikk interesse for jakt, fiske og natur før jeg begynte å gå. Metal kom ikke før i 8-9 års alderen. Tror nordmenn flest er glad i skog og fjell.

Hvis du skulle få laget en helt egen SlemmeBirgerFestival, hvilke 10 band skulle du hatt på scenen da, og hvem skulle DU spilt sammen med av disse?

Metallica
Pink Floyd
Hank lll
Rammstein
Grotesque Hysterectomy
NoFx
Jokke
Rancid
Dead Trooper
Vamp

Skulle spilt med alle:-)

 

"Pussy Galore" http://www.youtube.com/watch?v=JQiiqJCXuUI

http://www.facebook.com/grotesquehysterectomy

http://www.myspace.com/grotesquehysterectomy

http://grotesquehysterectomy.bandcamp.com/

http://www.reverbnation.com/grotesquehysterectomy