ATLANTERHAVSROCK 2012 – Dag 1 – Averøya

ATLANTERHAVSROCK 2012 – Dag 1 – Averøya

Averøya er stedet hvor ATLANTERHAVSROCK finner sted. Det er noe merkelig over folk på Nord-Møre hvis du spør meg. Det er festival etter festival, og gjerne på samme tid. Stikkordet her blir da kommunikasjon, eller mangel på sådan.

Uansett: ATLANTERHAVSROCK 2012 konkurrerte med MAROKKO festivalen denne helga, og det ga nok dessverre sitt utslag ved at det var færre besøkende enn hva festivalen hadde fortjent.

Programmet var i og for seg sprekt nok med tanke på beliggenhet og tilkomst, samt kanskje en noe dårlig promotering i forkant.

FOR: Det er ikke slik at god booking ene og alene trekker folk når folk ikke har hørt om festivalen.

Jeg dro uansett til Averøya i god tid til å få med meg første band ut, det kunne jeg ha spart meg for, for det jeg fikk med meg som første band var PELAGIC fra Trondheim og Trøndercore Records.

Dette er et band jeg har sett før ved to anledninger, og et band jeg liker godt. De spiller en catchy tung  metall som tidvis minner om stoner rock, tidvis om god gammel doom, satt sammen i en pakke som i alle fall faller meg i smak.

Dumt da at det bare var en håndfull tilskuere. Det er trist at et band må reise så langt for å spille for en tom sal, men allikevel gjorde gutta det de kunne for å holde humøret oppe på scenen, og dette reflekterer en holdning til det de gjør som jeg liker godt.  At de satte seg rett i bilen å kjørte tilbake til barteby, det forstår jeg godt, og jeg kan ikke annet enn å si lykke til videre, og jeg regner med å få sett PELAGIC ved flere anledninger.

Etter PELAGIC kom DARKEST SINS fra Ålesund på scenen. Jeg må innrømme at jeg fikk veldig splittet inntrykk av bandet. Når gitaristen sang, fikk jeg inntrykk av at vi var vitne til noe som fort kan bli Norges svar på Manowar, gutten kan synge, stemmen hans var grymt bra, men så ramlet det hele sammen da han overlot det meste av vokalen til sin kvinnelige motpart. Der han var perfekt i rollen, var hun tilsvarende lite perfekt. Dersom DARKEST SINS er åpne for konstruktiv kritikk, så vil jeg anbefale at de rett og slett lar bassisten spille bass, og holder seg til en vokalist. Masse potensial her, men ikke i den retningen de var på vei nå (dette er selvsagt min subjektive mening ).

MYRAH er jeg dessverre ikke noen fan av da de spiller noe som for meg er intetsigende musikk med så dystre undertoner og så depressive tekster at det er rart at de ikke har hoppet fra et høyt tårn for lenge siden dersom de har en slik tilnærming til livet som det jeg fikk inntrykk av at de hadde.

Så kom dagens eneste høydepunkt: VIOLATED fra Kristiansund. Thrash er ordet, og ordet er godt! VIOLATED har arbeidet med nytt materiale en god stund nå, og det vi fikk høre av de nye låtene var et sjumilssteg i riktig retning fra de gamle låtene, som også er gode, så nå har bandet landet på noe som for meg er helt riktig. Energien som er i låtene kommer til sitt fulle når de blir levert fra scenen, og det kan ikke være tvil om at det VIOLATED leverer er rendyrket thrash. GODT LEVERT GUTTA!!

SOULDRAINER skal visst være et bra band, så jeg tok noen bilder av dem og dro hjem.

 

Det var ikke mange personer som hadde tatt turen til Averøy på dag 1 av ATLANTERHAVSROCK 2012, og det bør kanskje arrangøren ta med i beregningene dersom de skal fortsette med festivalen til neste år.

Bike campen hadde 3 besøkende, og hvor mange andre som overnattet ved campen vet jeg ikke, men det var ikke flere enn at man kunne ha talt dem på fingre og tær i alle fall.

http://www.atlanterhavsrock.com/