DYST – Slipper plate

DYST – Slipper plate

Det hardtslående metalcorebandet DYST slipper sin første fullengder i dag fredag 28. september! I den anledning har jeg tatt en prat med ungguttene fra Sotra utenfor Bergen:

Fortell litt om dere selv, hvem er DYST?

DYST er et metalcoreband fra Bergen, av sjelden sort i Norge. Vi spiller melodisk, drivende, emosjonell metall med en eim av hardcore. Det er mange band som kan nevnes som inspirasjonskilder for oss, felles for alle de vi ser mest opp til er vel at de klarer å uttrykke sterke følelser av ulik sort gjennom tekst og toner, og dette på en måte som gjør at man blir helt dratt inn i låten og situasjonen. Vi elsker å lage låter og ingenting er som å ha en ny låt og jobbe med. Å spille nye låter live er som å iverksette hele scenarioet man har jobbet med siden starten av låten, da er vi definitivt i vårt rette element!

Dyst_2.jpg

Vi har sluppet et par singler opp igjennom, blant annet en syvtommer som kom i fjor. Men mye, mye mer materiale ble laget. Nesten hele ferdige, klare album og EP-er har blitt kastet og skrevet på nytt igjen. Det tok tid å komme frem til det vi bestemte at skulle bli vår første fullengder. Gjennom de siste årene har vi eksperimentert litt for å lete etter Dyst sitt uttrykk til debuten, og det ble mye utskiftninger i bandet, noe som gjorde at ting gikk litt sakte fremover. Nå har vi landet på besetningen, og vil fortsette å lage nøyaktig den musikken vi brenner sterkt for. Musikken skal ikke bare ut i Norge, den skal formidles til resten av verden, om det blir fra scenen på en sleten pub eller i platebutikkene gjenstår å se – vi håper jo på begge deler!

Dyst_cover.jpg

Fortell litt om den kommende platen – hva kan nye og gamle fans forvente seg?

Den kommende platen heter "Judges and Butchers". En sint, mørk og vakker skive med desperate skrik og følelsesladede toner. Vi har gått oss mer og mer vill i metallens terreng, og må nok skuffe gamle fans som digget oss da vi var 15 år og spilte punk/hardcore. Men de håper jeg har gitt oss opp for lenge siden. Hva som er spesielt med platen? Jeg tror det er det at vi tør å gjøre det vi vil for å maksimere uttrykket, rendyrke aggresjonen og følelsene. Musiker-normer om hvordan låter skal være eller bygges opp har vi aldri brydd oss om. Som produsenten vår Tommy Akerholdt (Turboneger) sa: "Det er faen ikke pause i detta bandet! ALT er jo lov!". Haha, om det var et kompliment eller ikke kan vel diskuteres, men det ligger sannhet der i alle fall!

"Judges and Butchers" gis ut på vanlig CD Digipak, og forhåpentligvis får vi trykket opp noen deilige vinyler etter hvert. I tillegg slippes det jo digitalt på iTunes, Spotify osv. Vi er også første platen som slippes på Karat Records, et label som rendyrker den hardere delen av rocken. Karat sprang ut av Brilliance, som delte seg i to for å skille det myke og det harde. Karat har blant annet Benea Reach og Social Suicide i stallen. Vi håper å vekke internasjonal interesse så vi får kommet oss ut i Europa, og knuse ting der nede også. Markedet for denne typen musikk er ikke så stort i Norge som andre steder, men det er også noe vi vil forandre.

Dyst_1.jpg

Alltid kjekt å vite om platen kan høres live i nærmeste fremtid.. 😉 Turné?

Vi stikker innom Oslo på Paragrafen Pub i neste uke, og drar nord til Tromsø (Bastard Bar), Trondheim(Lobbyen) og Bodø(X Rockeklubb) i resten av helgen. Vi gleder oss ekstremt til å spille igjen, og vi kommer til å annonsere flere konserter fremover! Bergen kommer selvfølgelig også, ikke fortvil, hjembyen får to konserter, én for kidsa og en for den litt eldre garde…

 

Første singelen på platen kommer med musikkvideo, og kan også lastes ned gratis på Urørt.

 

Karat Records: www.karatrecords.no

Dyst Facebook: www.facebook.com/Dystofficial

Dyst Twitter: www.twitter.com/Dystband

Dyst Urørt: www.nrk.no/urort/Artist/Dyst1/default.aspx

Dyst musikkvideo:  http://www.youtube.com/watch?v=yxZjhnNKCK4&playnext=1&list=PL7C1E9DC531298AEB&feature=results_video