NEKROMANTHEON spiller på Revolver torsdag (27/9)

NEKROMANTHEON spiller på Revolver torsdag (27/9)

Torsdag 27/09-2012 – Oslo/Revolver


NEKROMANTHEON
ANTICHRIST
WITCHGRAVE
 

CC: 150,-

 

Ekke alltid man trenger å gå over bekken etter vann, vøtt. I hvert fall ikke når det gjelder prima metal i verdensklasse. Nekromantheon fra Kolbotn utenfor Oslo har nemlig i flere år vært i metalkjennernes søkelys, men toppet seg selv ved utgivelsen av sitt siste album, Rise, Vulcan Spectre.

Albumet (som selvsagt ble gitt ut fredag den 13. januar i år) høstet yatzy i seksere i samtlige store aviseer, og ble blant annet sammenlignet med alt fra Slayer, Sepultura, Dark Angel, Possessed og Sadus til Sepultura, Death, Kreator og Sodom. Men først og fremst låter dette uhyre friskt og vitalt, og med gode melodier og rå formidlingsevne høres dette først og fremst ut som Nekromantheon.

Kolbotn-trioen Arild ”Arse” M. Torp (gitar og vokal), Sindre ”Stressminister” Solem (bass og vokal) og Christian ”Kick” Holm (trommer) så dagens lys  i 2005 og ga ut debutplata Divinity of Death i 2010. De har allerede spilt på viktige metalfestivaler som Maryland Death Fest i USA og Live Evil Festival i London.  Denne våren er de på turné med norske Aura Noir og amerikanske Skeletonwitch.

Blackthrash har vært nevnt som sjangermerkelapp på Nekromantheon og deres musikalske åndsfrender (de deler blant annet besetning med knallsterke Obliteration), og det er ingen tvil om at det syder i den norske metalundergrunnen akkurat nå. Nekromantheon har med sin siste skive plassert seg langt frem i køen for å bli Norges nye store metaleksport til utlandet, og på torsdag spiller de på Revolver med Antichrist og Witchgrave.