OSLO ESS – Lillehammer – Fabrikken (Bakgårdsfest)

OSLO ESS – Lillehammer – Fabrikken (Bakgårdsfest)

Det er en kald dag på det som skal bli årets største bakgårdsfest på Lillehammer. Et par band, Highasakite og XinFuDistrict, har varmet opp publikum og folket forlanger Oslo Ess. Etter hvert som klokka nærmer seg åtte, begynner folk så smått å trekke seg mot scenen. Lukten av tobakksrøyk og høst ligger tett i lufta, og i det bandet kommer på er det fullpakket i den lille bakgården.

Konserten starter som et skudd med åpningslåten fra deres nyeste album, Kakerlakkene. Dette er en typisk hard punkelåt, med raskt tempo og voldsom energi. Vi hører både gamle og nye låter som de fleste i fronten kan, fengende munnspillsoloer og skål etter skål. Det er tydelig at Oslo Ess lager tekster du skal kunne synge med på. Selv om det er kaldt stiger stemningen stadig, og etter at deres svenske gitarist Peter fremfører sin egen låt, Är Du Som Jag, kommer det noe uventet. Frontmann Åsmund Lande tar et godt blikk mot den mørke himmelen, og spiller åpningsriffet på «balladen» Ut Av Det Blå. Det uvanlige låtvalget får bra respons fra publikum, folk synger med og tenner lightere.

Inn på scenen hopper plutselig et kjent fjes fram, det er selveste OnklP. Siden Lillehammer er rapperens hjemby, måtte han så klart være med når gode venner skulle spille der. Sammen med bandet fremfører han låten Fritt Fram, som man heller ikke hører så ofte. Den kjente artisten hopper og spretter rundt på scenen, og skaper mye energi i den allerede fulladde konserten.

Bandet takker for seg, og går av mens de mottar en god applaus.  Etter «mere, mere mere» fra publikum, kommer de tilbake opp på scenen. Vi får enda en uvanlig sang, en Dumdum Boys cover, Tusen Etasjer Høi som de kun har spilt et par ganger før. Bassist Oscar utbringer en skål, før de avslutter konserten med publikumsfavoritt, Alt Jeg Trenger. OnklP kommer tilbake opp på scenen, og gutta fra tigerstaden synger for Lillehammer en siste gang før stjernehimmelen åpenbarer seg over oss.