TURBONEGER – Trondheim – Byscenen

TURBONEGER – Trondheim – Byscenen

Det er ikke så ofte en opplever intens allsang til låtene som spilles før et band går på scenen, men når fotballåten Three Lions kommer ut av anlegget før en Turboneger-konsert vet alle som har sett bandet et par ganger tidligere hva som følger, og det responderes deretter. Men om stemningen var god i minuttene før bandet gikk på scenen, så tok det helt av da de dro igang åpningssporet fra Sexual Harrassment, I Got A Knife, som første låt denne kvelden.

Bandet var tight, lyden var fantastisk, og Tony Sylvesters stemme og fremtoning på scenen passer bandets retur til et mer punkete sound som hånd i hanske. Det slår meg også hvor mye bedre dette bandet gjør seg på en mindre klubbscene som Byscenen i forhold til de større scenene en ble vant til å se Turboneger på etter det forrige combacket. De har kanskje tonet ned ambisjonene noe siden tiden rundt Scandinavian Leather, men de leverer fremdeles konserter som får de mest ihuggede Turbojugendene til å miste munn og mæle.

I tillegg til en relativt stor andel av låter fra den siste skiven, ble også flere av bandets populære låter fra de siste femten årene fremført. Den store forskjellen fra konsertene under de foregående turneene er dog at låtene denne gang låt tyngre og røffere. Det var akkurat som om bandet tok låtene med seg tilbake til tiden mellom Ass Cobra og Apocalypse Dudes, et lydbilde som jeg mener kler bandet mye bedre enn det lydbildet de har hatt de siste ti årene. Dette var en konsert som kommer til å bli husket i lang tid, og som for min egen del var den beste konserten jeg noen sinne har sett bandet levere.