OPETH spiller på Samfundet fredag (17/8)

OPETH spiller på Samfundet fredag (17/8)

 

 

Fredag 17/08-2012 – Trondheim/Samfundet Storsalen
 
 OPETH
 
C.C NOK MEDLEM 280,-
C.C NOK IKKE MEDLEM 340,-
 

I samarbeid med Pstereofestivalen kan Samfundet tilby alle med festivalbånd medlemspris på konserten. Dørene åpner etter siste konsert på fredagen, så det er bare å spasere bort på det runde røde for å fortsette helaftenen.

Opeth har i over to tiår bidratt til å fornye en ellers repetitiv sjanger. I fjor slapp de det kritikerroste albumet Heritage, som de blant annet høstet femmere fra Dagbladet og Aftenposten, samt 9/10 av Musikknyheter.no. I sistnevte anmeldelse omtales skiva som "et av årets mest vidunderlige album".

Hvordan lyder Opeth? Selv maler bandet et lydbilde som beveger seg i skyggelandskapet til skandinavisk death metal og mørk romantisme, ispedd en dæsj okkultisme. Dette er musikk som er melodiøst, men metall, hardt, men emosjonelt og estetisk, men mørkt.

Opeth er inspirert av tungvekterene innen progrock; King Crimson, Yes og Camel, samtidig som de nikker til Sabbath, Purple og Zeppelin. Bandet har tidligere samarbeidet med Steven Wilson fra Porcupine Tree, som har produsert tre av bandets tidligere skiver.

Stockholmsvirtuosene gir alle musikkelskere en verdig start på konsertsemesteret. Innta Storsalen denne kvelden og head bang deg inn i sumarnatta.