DISCOURAGED RECORDS feirer seg selv med festival

DISCOURAGED RECORDS feirer seg selv med festival

Umeås hårdaste skivbolag Discouraged Records fyller 7 år och detta firas med en tvådagars festival den 14-15 september i Umeås bästa konsertlokal Studion, i Folkets hus Umeå. Festivalen, som bär namnet  "Discouraged Fest" arrangeras av den ideella kulturföreningen Moloken Media Imperium i samarbete med Umeå Folkets Hus, Studiefrämjandet & Ume Audio.

Khoma
Senast Khoma förärade hemstaden med en konsert var våren 2010, då med kritikerrosade "A Final Storm" i bagaget. I höst släpps uppföljaren – "All Erodes", en strikt limiterad samlingsskiva med outgivet material från bandets tre tidigare album, som görs tillgänglig på såväl CD som vinyl. I samband med släppet beger sig Khoma ut på turné – och de väljer att smygstarta den på Discouraged Fest! Ta vara på den här chansen att se Khoma – det kan återigen dröja två och ett halvt år innan denna urladdning sker på en scen i Umeå igen.

Hellbound
Efter några års tystnad kring gitarrgurun Nils Norberg (ex Nocturnal Rites) är han nu äntligen högaktuell med sin nya supergrupp som även inkluderar Thomas Ohlsson (Apostasy) på trummor, Nicklas Bäckström (Moloken) på bas och Miika Rudin (Scumkill) på sång . Det bejublade framträdandet på House of Metal (Umeå) i mars var bara början på hypen, nu kommer fortsättningen på Discouraged Fest!

Moloken
Sedan släppet av bandets andra och kritikerrosade album "Rural" i slutet av 2011 har Umeås nya obskyra metalstjärnskott legat lågt, men inte på latsidan. Bandet kommer efter ännu ett hypnotiskt framförande på festivalen äntligen ge sig ut på ny turné genom Sverige för att marknadsföra deras senaste monster till album. 

Lesra
Umeås just nu kanske hårdast arbetande hardcoreband Lesra kombinerar idogt spelande med färdigställandet av sin andra fullängdare. På senare tid kan ingen i Umeå med omnejd ha undgått den energiexplosion Lesra är live, och nu erbjuds chansen igen – äntligen på en arena som tillåter en ordentlig moshpit! Efter att ha erövrat Motala Hardcorefestival tillsammans med bland andra Crowbar och Toxic Holocaust kommer de hem med förnyad energi!

Misantropic
Umeås råaste crustband Misantropic blir bara argare och argare. Vi trodde de var förbannade när den kritikerrosade fullängdaren "Insomnia" släpptes 2010 och året därefter på vinyl av amerikanska kultbolaget Southern Lord, och i samband med det erbjuds även en turné – men det är bara början. Efter att ha säkrat återväxten är Misantropic aktuella igen, kanske argare än någonsin. Räkna med mangel.

Plector
Plector är äntligen redo för nästa steg och kommer till Discouraged Fest med en väska full utav deras senaste platta "Punishment Day" och tänker fira ordentligt då festivalen blir den officiella släppfesten för albumet! Sveriges flanellkungar har tagit sin deathtrash till en helt ny nivå och nu är det upp till bevis i hemstaden.  

Terrortory
Efter att varit isolerade i Skellefteå i ett drygt decennium släpptes äntligen debutplattan "The Seed Left Behind" i slutet av 2011. Bandet har inte direkt skämt bort sin publik med spelningar under åren, men med kritikerrosade debutalbumet i ryggen är bandet äntligen redo att erövra metalscenen på allvar.

Soldier One
Bördiga från Kågedalen presenterar Soldier One sin SID Power Violence – en kaosartad mutation mellan Commodore 64-datorspelsmusik och elektroniska gitarrer som bildar ett intensivt spektakel vilket löper amok på dina trumhinnor. Den mytomspunna duon, som även figurerat i Khoma, Totalt Jävla Mörker, Appleforth och Thousands of Sparrows, har två skivsläpp och flera hyllade spelningar på Trästocksfestivalen bakom sig. Nu, äntligen, kommer bandet till Umeå och Discouraged Fest!

DiscouragedFest_12.jpg