BEYOND THE GATES 2012

BEYOND THE GATES 2012

Da Hole in the Sky Festivalen ble et avsluttende kapittel i fjor, var det mange metalheads som mistet et samlingspunkt på slutten av sommeren. Hole in the Sky var en høyt verdsatt festival og sammenkomst for både norske og en hel del tilreisende. Festivalen ble av mange ansett som en av de aller beste undergrunnsfestivalene på metalsiden og sorgen var stor da festivalledelsen gikk ut med nyheten om at fjorårets festival ble den siste. Gledelig nok dukket bookingguru Torgrim Øyre opp på Facebook med en helt ny festival. Ikke helt en erstatter for Hole in the Sky, men likevel en undergrunnsfestival enda litt lengre nede i kjelleren enn det Hole in the Sky var. BEYOND THE GATES er navnet på denne nyvinningen som vil holde hus nede i kjelleren på Garage i Bergen torsdag, fredag og lørdag den siste helgen i august. Black metal på torsdag, thrash metal på fredag og mer tradisjonell heavy metal på lørdagen. Grunnlaget for å opprettholde Bergen som festivalby er definitivt her.

BeyondThegates_Torgrim.jpg

Intervju med bookingboss Torgrim Øyre
(Av Rune Grande)

 

Vil du si at Beyond the Gates er en naturlig oppfølger til HITS?

Nei, egentlig ikke. Jeg skjønner jo at folk kan tenke i de baner i og med at jeg har stått for bookingen til begge festivalene, og at vi ligger på samme helgen. Vi bruker oss selvsagt av erfaringen fra Hole in the Sky, men vi satser på et helt annet konsept. Beyond the Gates handler i hovedsak om undergrunnsband. Vi har konsekvent styrt unna større headlinere og heller fokusert på mindre etablerte band som vi vet leverer prima vare. Klarer vi å få Beyond the Gates opp og stå på de premissene, har vi mye mer å gå på dersom dette skal bli en årlig greie. Dersom man gjør seg avhengig av store trekkplaster i et så lite format, maler vi oss fort inn i et hjørn, og da forsvinner hele poenget med festivalen. Dette skal være for den harde kjernen av metalfans som liker å følge med på dagsaktuelle ting.

Var Beyond the Gates noe dere tenkte på før den siste HITS var over eller er dette resultatet av abstinensene dere fikk etter at The Last Supper var over?

Svar: Dette var overhodet ikke planlagt. Ideen kom først et stykke ut på nyåret. Flere faste Hole in the Sky-gjengere snakket om å ta turen til Bergen den aktuelle helgen for å treffe igjen venner og kjente. I og med at jeg jobber med bookingen på Garage på daglig basis, tenkte jeg at jeg kunne sette noen metalband den helgen. Så ballet det på seg. Hvorfor ikke gjøre det skikkelig når man først var i gang?

Er det stort sett samme folkene som står bak?

Svar: Både og, Martin Kvam gjør fortsatt presse- og sponsorting. Silje Wergeland, er involvert i den byråkratiske delen. I tillegg har jeg to mentorer i Stian Fossum, Metal Merchants og Ole A. Aune som står bak Nidarosian Black Mass. Hole in the Sky var en veldig stor festival produksjonsmessig, selv om kapasiteten ikke var enorm. Her går ting litt mer av seg selv i og med at vi har det meste av logistikken på plass på Garage fra før.

Blir dette en årlig festival eller tar dere ett år om gangen?

Svar: Foreløpig tar vi et år av gangen, så får vi se hvordan stemningen er når nummer en er ferdigavviklet.

Ved å se på lineupen så langt til Beyond the Gates, er det vel ingen tvil om at dette skal handle om tre ting, nemlig undergrunn, undergrunn og undergrunn. Hva er det med undergrunnen som fascinerer deg mest?

Svar: Det er først fremst engasjementet og lidenskapen til artister og fans. Det er mye kreativitet i omløp når band skal jobbe seg opp og frem – noe som er veldig givende å ta del i. Man merker at det er livsviktig for de involverte og det skaper mye bra energi.

Bandene i lineupen er ukjente for den vanlige mann i gata. Tror du Beyond the Gates vil trekke metalhoder fra utlandet slik HITS gjorde?

Svar: Selvsagt ikke i samme skala, men noen utlendinger kommer nok hit også. Nå ble denne festivalen annonsert ganske seint og det har tatt tid å få på plass de siste bitene, så om det blir festival til neste år, vil sikkert utenlandskontingenten øke noe.

«Smått men godt» ble nevnt i forbindelse med lineup i et intervju du har gjort tidligere. Hva legger du i det begrepet?

Svar: Tja, det må vel være noe sånt som at man kan levere kvalitet selv om man ikke har solgt et sekssifret antall plater. Demoband fra Kolbotn kan gi magiske konsertopplevelser, de også.

Hvordan vil programmet se ut? Blir det mange band totalt? Når slippes de siste navnene?

Det blir femten ordinære konserter, så får vi se om det blir litt snacks i tillegg. Når dette leses, skal alle bandene være på plass.

BeyondTheGates_logo.jpg

Billetter:

FESTIVALPASS: NOK 785,-
DAGSPASS TORSDAG: NOK 275,-
DAGSPASS FREDAG: NOK 325,-
DAGSPASS LØRDAG: NOK 325,-

BESTILLES FRA BILLETTSERVICE.NO

 

Overnatting:

Rett over Garage finner du City Appartments, et rimelig hotelltilbud for rockere som ikke krever frokostbuffet.

 

Program:

Torsdag 23. august:

Dørene åpner kl 19:00
TORTORUM (N)
HETROERTZEN (CH)
ONE TAIL, ONE HEAD (N)
SVARTIDAUDI (ISL)
MARE (N)

Fredag 24. august:

Dørene åpner kl 19:00
DEATHHAMMER (N)
DEGIAL (S)
NECROCURSE (S)
UNPURE (S)
NEKROMANTHEON (N)
including a special POSSESSED-set with guests

Lørdag 25. august:

Dørene åpner kl 19:00
KRAKOW (N)
YEAR OF THE GOAT (S)
RAM (S)
SOLSTICE (UK)
IN SOLITUDE (S)

 

BeyondTheGates_full_12.jpg