GALLOWS – Slottsfjell 2012 – Tønsberg

GALLOWS – Slottsfjell 2012 – Tønsberg

Den som venter på noe godt…får Gallows ett år etter

Etterlengtede Gallows entret til slutt scenen, ett år etter de egentlig skulle og med ny vokalist. Kan de nå opp til forventningene?

Jeg har ikke sett Gallows før, men hvis Frank Carter gjorde en like bra jobb som nåværende vokalist Wade MacNeil med å få opp stemningen på konsertene så skjønner jeg at han er savnet.

Skal du ha en skikkelig circlepit på fjellet må du fikse det selv. MacNeil hopper ned fra scenen, får samlet de nærmeste enda nærmere og blir med på sin egen circlepit allerede på andre låta. Da er det vanskelig for en skribents rockefot, for ikke å snakke om resten av publikummet, å forholde seg rolig.

Det er masse energi. MacNeil løper og hopper rundt på scenen, nesten så en skulle tro det var irriterende for de som spilte. Det er som om han må imponere så veldig, og det blir nesten for mye av det gode. Vokalen hans er det ikke noe i veien med. Og hvem liker vel ikke å synge med vokalisten i favorittbandet sitt når man står i piten på toppen av et fjell.

Toppunktet blir under "Death Voices" med allsang og omfavnelser.

Er det harcore metal punk de bedriver med? Med t-skjorter som "JESUS IS A CUNT" og "WHITE DRUGS" bifallt av "fuck the world" inn i micen kan det jo ikke være så langt unna.

Et helstøpt maskineri man ikke skulle tro bare har spilt sammen i et år. Gitaristen Laurent "Lags" Barnard kommer seg til slutt opp på høyttalerne som er stablet på siden av scenen. MacNeil er overalt, og mye blant publikum, det er som om han må få den klappen på skuldra om at: -ja, du er godkjent. Den tror jeg han får av de fleste som så han denne dagen ihvertfall. Lyden gnistrer knirkefritt som den har gjort hele dagen med kun minimale gitarproblemer. Hvis dette er "nye" Gallows så håper jeg dette ikke var en engangs seanse i opptreden, og at de får frem det samme når de skal lage skive man skal høre på i stua. Der er det nemlig ingen som danser "stupid crazy dance" for å holde stemninga oppe.

http://www.slottsfjellfestival.no