TRASH TALK – Roskilde 2012 – Danmark

TRASH TALK – Roskilde 2012 – Danmark

Bandet som har vært en SXSW favoritt lenge fikk jeg endelig se på Roskilde. Dette er hardcore på sitt beste, med en snert metal i soundet også for dere langhårede headbangere der ute. Skjønt det var ikke alltid musikken som var mest i fokus. Bandet kom inn på scena med jointer i neven og forlot scena med en joint solid plastret mellom pekefinger og langefinger. De som var ute etter å se en festivalscene forvandle seg til en hardcore konsert i et skittent klubblokale, fikk ønsket sitt oppfylt og alle var med. Settet gikk ekstremt fort, men de hadde publikumskontakt som flere band kan lære av. Dette er tross alt ikke shoegaze. Det var flere oppfordringer til circle pits og medmennesklig kjærlighet, men det som sitter best i minnet er alle oppfordringene til å røyke weed fra vokalist Lee Spielman. Såpass mange oppfordringer at hasjrøyken var så potent, at jeg sikker på at jeg så en GG Allin lookalike. Bandet ga blaffen i de fleste av festivalens sikkerhets regler etter tre minutters spilletid. Her var det stagediving, Lee Spielman gikk ut blant publikum og holdingskampanjen til Roskilde fikk et alvorlig skudd for baugen hva gjelder inntak av gress. De som var ute etter hardcore fikk det og hvis dette var noens første møte med hardcore, så er jeg temmelig sikker på at det pirret nyskjerrigheten. Det kan heller ikke skade at bandet fra Sacramento disset sin egen hjemby med låta Sacremento Is Dead og andre shoutouts om å skate, som ligger mangt et hardcore hjerte nært. Christiana er det samme, jeg er ikke sikker på om pavillion scene er det. Jeg er fremdeles rød i øynene.

http://roskilde-festival.dk