LJÅ – Stavanger – Checkpoint Charlie

LJÅ – Stavanger – Checkpoint Charlie

Etter at bandet ga ut sitt første album, Til Avsky for Livet, i 2006 har det vært veldig stille rundt Stavangerbandet. Forutenom at det i 2009 ble annonsert at Ciekals gikk ut av Ljå for å starte sitt eget prosjekt, Djevel, har hvertfall ikke jeg hørt noe som helst fra eller om dem. Før nå. Plutselig var det konsert på gang rett rundt hjørnet. Ettersom "Til Avsky for Livet" er et av de bedre black metal albumene fra 2000-tallet var det mye spenning på gang, dette så man frem til.

Hva kan man si om konserten? Lyden var helt kurrant. Jeg hørte trommene, bassen, vokalisten og lead-gitaristen helt fin. Rytmegitaren var det nesten ikke lyd i, men det var kanskje for det beste ettersom han bestemte seg for å slutte å spille halveis inn i en av sangene, for å så fortsette igjen litt etterpå midt i et riff. Sånn helt på måfå. Det var mye som ikke traff helt under konserten her nei.

Bandprestasjon var ikke helt på topp heller. Trommisen virket utslitt etter 3-4 sanger, slurvet og mot slutten var det nesten fælt å høre på. Vokalisten led samme skjebne, virket fort sliten og datt litt ut mot slutten. Musikken var så som så. Det var så godt som bare nye sanger som ble spilt, og de var på det beste midt på treet. Riffene ble mer eller mindre bakgrunnsstøy, var veldig anonyme og generisk "har-hørt-dette-før" black metal.

Den største skuffelsen kom i form av den siste sangen. "Til Satan" fra Til Avsky for livet. En absolutt fantastisk sang, i plateformat. Den ene sangen fra Til Avsky for Livet som blir spilt denne kvelden. blir dårlig levert og kuttet ned fra 7 min til rundt kanskje 2, før vokalist/gitarist stopper midtveis, legger fra seg gitaren og går av scenen.

Hvis det ble et skille etter at Ciekals forlot bandet, hvor valgene er Djevel eller Ljå, har Ljå mye å bevise på et eventuelt album som måtte komme. For til nå leder Djevel med store steg.