CANNIBAL CORPSE – Oslo – Betong

CANNIBAL CORPSE – Oslo – Betong

Dagen var kommet for den siste konserten på Norgesturneen og alt lå til rette for en festaften på Betong sammen med No Dawn og Cannibal Corpse.

Uten mer om og men, starter No Dawn settet med "Lust for Torture" ca 21:30. Det ble noen tekniske problemer med mikrofonen til Andreas etter "Caged Human Flesh", men de håndterte det profesjonelt og beveget seg videre til "Ascending Malice".

Responsen på Betong var ikke overveldende og Tor Erik lurte på om Oslo ville bli slått av Bergen. En person på gulvet ba om Moshpit, men ble dessverre ikke hørt før "Inevitable Downfall", som avsluttet settet. Det var heller ikke før siste sang publikum våknet. På scenen har de samme stil som Cannibal Corpse; finner hver sin plass på scenen og holder seg der. Det er også lite publikumsfrieri foruten Tor Erik som prøver å dra i gang publikum. Lydbildet er helt ok balansert og lydnivået er ikke høyere enn det man kan forvente av et oppvarmingsband.

No Dawn leverer teknisk Death Metal som er brutal som på ingen måte blir for klinisk. De kan uten tvil bli et bra live band og jeg ser frem til neste konsert. Forhåpentligvis blir det ikke et år til neste konsert i Oslo. Til tross for alle reisetimene de siste dagene gjennomfører de, etter min mening, en bedre konsert enn i Drammen.

Setlist:
Lust for Torture
Caged Human Flesh
Ascending Malica
Drain to Revive
Dead Gathering
Soul Oppressor
Death in Solitude
My Damnation
The Voice of the Abyss
Dark Aura
Inevitable Downfall

 

Ganske nøyaktig 22:45 (ca halvtimen etter No Dawn var ferdig) kom Cannibal Corpse på scenen foran det som må ha vært et mer eller mindre fullsatt Betong. Allerede fra åpningslåten "Demented Aggression" var moshpiten i gang og det var ingen tvil om at folket fra Tigerstaden satte pris på storfint besøk.

George er kjent for å rette trusler, sarkastiske og nedsettende kommentarer mot publikum. Før de satte i gang med "Crucifier Avenged" fikk vi klar beskjed om "Get in the pit or i will come down and kill you! Start slamming!"; moshpiten nådde nye høyder. Neste låt på programmet var "Covered with Soars" før de gikk videre til fantastiske "Born in a Casket", som heldigvis aldri har blitt forbudt å spille i Norge. Foruten moshpits, er headbanging påkrevd når Cannibal Corpse står på scenen, så George gir klar beskjed om dette før han utfordrer alle til å holde følge under klassikeren "I Cum Blood". Sjansen for at noen vil klare å holde følge med han er minimal, så han legger samtidig til at vi vil tape den utfordringen. Selv med den største og sterkeste nakken i metal-verdenen er det utrolig at han klarer å gjennomføre fire konserter på fire dager uten at nakken ber om nåde.

Før "Hammer Smashed Face" gir George beskjed om at det er det på tide å ta moshpiten til nye høyder. Med publikum i sin hule hånd er det ingen overaskelse at han får det han ber om. Festaftenen avsluttes med "Stripped, Raped and Strangled" ca 00:15.

Resten av bandet leverer riff, trommeslag og soloer uten merkbare feil. Hele settet leveres med så høy intensitet og presisjon at det er imponernede. Til tross for at det ikke er noen bevegelse på scenen, publikumsfrieri er (nesten) fraværende og mellom sangene er det ikke stort annet enn stillhet mens de sjekker setlisten, blir det aldri kjedelig. Det føles heller aldri som om bandet går på autopilot selv om setlisten sjeldent blir endret.

Det er ikke uten grunn at Cannibal Corpse holder posisjonen som det største Death Metal bandet. Drar du på en konsert vet du hva du får levert og slipper de et album vet du hva du får servert. Joda, de har utviklet seg, men på lik linje med for eksempel Slayer, har de ikke gjort stort annet enn å finpusse alle detaljer. Og på lik linje med Slayer fungerer alt perfekt. De vet hva fansen vil ha og leverer det på sølvfat. Lydbildet var generelt sett bra balansert denne kvelden selv om lydnivået gjerne kunne vært noe høyere.

Setlist:
Demented Aggression (Torture)
Sarcophagic Frenzy (Torture)
Scourge of Iron (Torture)
Disfigured (Vile)
Evisceration Plague (Evisceration Plague)
The Time to Kill is Now (Kill)
Crucifier Avenged (Torture)
Covered with Sores (Butchered at Birth)
Born in a Casket (Eaten Back to Life)
I Cum Blood (Tomb of the Mutilated)
Savage Butchery (Gore Obsessed)
Encased in Concrete (Torture)
As Deep as the Knife Will Go (Torture)
The Wretched Spawn (The Wretched Spawn)
I Will Kill You (Gallery of Suicide)
Priests of Sodom (Evisceration Plague)
Unleashing the Bloodthirsty (Bloodthirst)
Make Them Suffer (Kill)
Hammer Smashed Face (Tomb of the Mutilated)
Stripped, Raped and Strangled (The Bleeding)