CANNIBAL CORPSE på Norgesturne denne uka

CANNIBAL CORPSE på Norgesturne denne uka

 CANNIBAL CORPSE

+

NO DAWN

+

Lokal support

05.06. – Trondheim – Blæst (Cannibal Corpse + No Dawn + Sküll)
06.06. – Drammen – Union Scene (Cannibal Corpse + No Dawn)
07.06. – Bergen – Hulen (Cannibal Corpse + No Dawn)
08.06. – Oslo – Betong (Cannibal Corpse + No Dawn)

Cannibal Corpse er et amerikansk death metal-band som ble stiftet i 1988. Bandet har gitt ut ti studioalbum, en samleboks og et livealbum. Selv om bandet aldri har vært noe mye på radio eller TV har de bygget seg opp en stor fanskare, med album som Butchered at Birth i 1991 og Tomb of the Mutilated i 1992. Cannibal Corpse har solgt over 1 million plater over hele verden, inkludert over 550 000 i USA, noe som gjør dem til det mestselgende death metal-bandet gjennom tidene.

Cannibal Corpse er for det meste inspirert av thrash metal-band som Slayer. Andre death metal-band, som Death, har også spilt en stor rolle i etableringen av lydbildet, sammen med Kreator. Cannibal Corpse har fått litt dårlig rykte pga. album og sangtekster med temaer av horror fiction, inkludert gore, lemlesting, mord, tortur, voldtekt og død. Bandet sier de ser på dette som god PR.Cannibal Corpse ble dannet av det som var igjen av death metal-band i Buffalo: Beyond Death (Webster, Owen), Leviathan (Barnes) og Tirant Sin (Barnes, Rusay, Mazurkiewicz. Bandet spilte sine første konserter på Buffalos River Rock Café i april 1989, kort etter at de spilte inn sin første femsangers demo-tape Cannibal Corpse. Innen et år etter sin første konsert signerte bandet en kontrakt med Metal Blade Records og deres første full-lengde album, Eaten Back To Life, ble utgitt i august 1990. Bandet er også kjent for sine albumtitler. Som andre death metal-band som har sanger om voldtekt, død og nekrofili, er bandets sangtekster og omslagsbilder (tegnet av Vincent Locke) ofte innlysende seksuelle og voldelige. Noen så ekstreme at de er utenfor folks fantasi. Albumene deres ble sensurert og forbudt i flere land; i Tyskland er fikk de ikke lov til å spille noen av sine tre første album på konserter (denne loven ble senere oppløst og de spilte sin første lovlige konsert på Wacken i 2007. I staten Bayern fikk de ikke lov til å bruke sine originale omslagsbilder. De fikk heller ikke trykke sangtekstene sine på albumene. Det ble også et forbud i Australia, men på turnéen i 2006 fikk de lov til å spille der.

Som produsenter av zombie-filmer var Cannibal Corpse stolte av sine omslagsbilder og roste dem opp i skyene. Vokalist George "Corpsegrinder" Fisher sa i musikkdokumentaren Metal: A Headbanger’s Journey "Det er kunst, bare se på det som kunst. Ja, det er ekkelt, men bare dra til Vatikanet og se på noe av kunsten der. Det er ekte. Det representerer noe som er ekte, noe som kan skje. Denne kunsten kommer aldri til å skje. Monstre kommer aldri til å river i stykker folks kropper."

Fisher forklarte også sine frustrasjoner i et intervju angående sensuren av konsertfremføringer av visse sanger der han sa "Vi kan spille Dismembered and Molested i Tyskland, men vi kan ikke spille Born in a Casket. Hvilken høres verst ut?" Andre sangtitler er Entrails Ripped From a Virgin’s Cunt, Fucked with a Knife, Meat-Hook Sodomy og Necropedophile. I mai 1995 omtalte senator Bob Dole bandet ved navn og anklaget dem for å krenke menneskelig sømmelighet. Cannibal Corpse gjorde også en liten cameo i filmen Ace Ventura: Pet Detective med Jim Carrey fra i 1994. Der fremførte de sangen Hammer Smashed Face. (Jim Carrey insisterte faktisk på å ha med Cannibal Corpse siden det var favorittbandet hans.)

Cannibal Corpse har hatt mange medlemsforandringer opp gjennom årene. I 1993 forlot grunnlegger og gitarist Bob Rusay bandet. (Han er nå golfinstruktør.) Han ble raskt erstattet med Malevolent Creation-gitarist Rob Barrett. I 1995 forlot vokalist Chris Barnes bandet pga. musikalske forskjeller (han er nå vokalist i Six Feet Under og Torture Killer.) Han ble raskt erstattet av Monstrositys vokalist Geroge "Corpsegrinder" Fisher, som er kjent for sine rekordlange skrik i sanger som Devoured by Vermin og They Deserved to Die. I 1997, Barrett, som opprinnelig hadde erstattet Rusay på gitar, forlot Cannibal Corpse for å gjenforene seg med sitt tidligere band Malevolent Creation. Han ble erstattet av Nevermore-gitarist Pat O’Brien som først var med på utgivelsen av Gallery of Suicide i 1998. Grunnlegger og gitarist Jack Owen forlot Cannibal Corpse i 2004 for å bruke mer tid på sitt andre band, Adrift. Han sluttet seg til bandet Deicide i slutten av 2004 og er med på deres siste album, The Stench of Redemtion. Jeremy Turner fra Origin erstattet ham som andregitarist en liten periode på Tour of the Wretched i 2004. Barrett ble gjenforent med bandet i 2005 og er med på deres siste album, Kill, som hadde utgivelse 21. mars 2006 på plateseskapet Metal Blade Records.