Et tilbakeblikk på HOVE 2011

Et tilbakeblikk på HOVE 2011

Da nærmer det seg sommer og festivaltid igjen. I den forbindelse ser vi tilbake på Hovefestivalen 2011. Det er alltid noe spesielt med denne festivalen på Tromøya, noe magisk som drar deg tilbake år etter år. Og dette nesten uavhengig av line-up. I fjor var det en fin blanding med alt fra Kaizers, Robin, The Bronx, The Strokes, Kasabian, All time low, Linkin Park, The Architects og mange mange fler.

jimmy eat world hove.jpg

Noen mener kanskje Hovefestivalen har forandret seg for mye med nye eiere, da spesielt med tanke på musikken. Men jeg personlig mener ting har blitt til det bedre. Logistikken fungerer bedre og bedre. Det er større spredning i alder og mennesker, noe som gjør at festivalen bare blir bedre. Nå ser man både eldre og yngre mennesker til stede, noe som burde være positivt. Festivalen virker til å ha blitt mer inkluderende ovenfor alle.

publikum hove.jpg

Hva som var de største høydepunktene musikkmessig varierer etter hvem og hvor mange man spør, så jeg får legge til mine personlige høydepunkter. Jeg er ikke spesielt stor fan av Kaizers, men jeg skal ærlig innrømme at det er et jævlig bra liveband og de trollbandt publikum på Hove. The Architects er alltid en høydare, det samme var Linkin Park. Og ikke minst Insense som virkelig sparket fra seg på teltscenen. Det var mange store og små band som ga veldig gode konserter, de fleste gjorde det, men jeg holder meg til mine høydepunkt denne gangen.

kaizers hove.jpg

Nok en gang så må jeg innom hvordan livet som presse/journalist er på Hovefestivalen. Det er meg en sann fryd, man har alt man trenger tilgjengelig og har location midt i smørøyet. Og ikke minst jobber det mange fantastiske mennesker der, både faste og frivillige. E-T blir alltid tatt godt vare på av de som er ansvarlige for pressen. Og jammen ble det ikke både kake, ballonger og bursdagssang når undertegnede fylte år. Disse to skjønne damene passer alltid ekstra godt på oss. Ikke rart man gleder seg til 2012 festivalen?

bursdag hove.jpg

Til dere som tror at det er et skikkelig sløveliv å være journalist på festival, må tro om igjen. For det er mye jobb, det er intervjuer, det er løping mellom scener og pressekonferanser og ikke minst så må alt materialet gåes gjennom i etterkant. Men hva gjør man ikke for glede våre lesere.

behind the scenes hove.jpg

Hva kan man forvente av Hovefestivalen 2012? Som alltid kan man hvertfall glede seg til masse god musikk med band som Lamb of God, Rise Against, Devildriver og mange fler. Man kan også se frem til masse hyggelige mennesker, flotte frivillige og forhåpentligvis en uke med flott vær og kald drikke i glassene mens musikken jomer over Tromøya. Da sees vi?

 

Intervju med Toffen:

https://vimeo.com/26396999

 

Intervju med Ian Donaldson:

https://vimeo.com/26509924