GRASPOP METAL MEETING 2012

GRASPOP METAL MEETING 2012

GRASPOP METAL MEETING 2012

Dessel, Belgia

22/6 – 24/6

GRASPOP METAL MEETING stammer tilbake fra 1986, da den aller første festivalen ble arrangert. Graspop var en ren pop festival de første årene men forsøkte en hardere lineup i 93 og 94. Dette viste seg å gå veldig bra. Året etter var de igjen tilbake med en mer soft line up, og publikumsoppslutningen var katastrofal. Etter litt grubling hos arrangørene, fant de ut at de ville endre profilen til den vi kjenner i dag, og det er vel ingen av dem som tok beslutningen som har angret på det.

Byen Dessel ligger i provinsen Antwerpen helt nord i Belgia, like ved grensen til Nederland. Enkleste og rimeligste måte å komme seg til Dessel på, er å ta fly til Brussel, ta tog østover til Mol og så tar du gratis festivalbuss derfra og opp til Dessel. Festivalbillett til Graspop Metal Meeting gjør at du får gratis buss og tog til og fra festivalen. For øvrige transportmidler, sjekk ut festivalens hjemmesider. Der finnes all nødvendig informasjon.

Det er fire scener på festivalområdet. Konsertene begynner på formiddagen og holder på til halv ett eller ett. Med hhv 25, 27 og 25 band på de tre dagene, er det umulig å unngå krasj og man vil nok måtte velge bort enkelte konserter.

GRASPOP METAL MEETING var en endags festival fram til 2002, da de utvidet til to dager. To år senere økte de likegodt til tre, og sånn har det vært fram til i dag. Iron Maiden har vært headliner hele seks ganger, men de fleste av de kjære og kjente grombandene har vært innom Dessel og spilt en eller flere ganger.

GunsNRoses_12.jpg
GUNS N’ ROSES – Headliner søndag 24. juni
 

Et festivalpass til GRASPOP METAL MEETING koster 150 Euro, mens dagspassene koster 80, noe som tilsvarer rundt 1150 og 610 i norske penger. Totalt er det 77 band som spiller under årets festival og det er OZZY & FRIENDS, LIMP BIZKIT og GUNS ‘N’ ROSES som er headlinere. Det er flust med andre godbiter også, vi nevner i fleng: MOTÖRHEAD, SLAYER, MACHINE HEAD, SABATON, TWISTED SISTER, SLASH, MEGADETH, TRIVIUM, KILLSWITCH ENGAGE, KYUSS LIVES!, EUROPE, CHILDREN OF BODOM, AMON AMARTH, MY DYING BRIDE, BEHEMOTH, FEAR FACTORY, EXODUS, PARADISE LOST, CANNIBAL CORPSE, DEATH ANGEL, OBITUARY, GOJIRA, NASUM, POSSESSED, ABORTS, BRUTAL TRUTH og UGLY KID JOY.

Norske innslag er DIMMU BORGIR, IHSAHN og LEPROUS.


HER ER BANDA SOM SPILLER I ÅR 

Graspop_12_Bands.jpg