STEINKJERFESTIVALEN 2012

STEINKJERFESTIVALEN 2012

 

STEINKJER FESTIVALEN
2012

 

Steinkjer

28/6 – 30/6

STEINKJERFESTIVALEN ble arrangert for første gang i 2006, og siden dette har vært en årlig festival, feirer de i år sitt 7 års jubileum. Festivalen ble de første 4 årene arrangert oppe ved Gullbergaunet og i sentrum, men for å samle festivalen mer, ble hele arrangementet flyttet ned til sentrum i 2010.

Det er 4 scener som blir benyttet: Rismelen (som er hovedscenen), NTE-Scenen og Klubbscenen i tillegg til Kirka, som har en konsert på hver av dagene.

Det er i år 29 band og artister som skal spille under årets Steinkjer festival. Hovedtrekkplastrene er BEHEMOTH, D.D.E. og KAIZERS ORCHESTRA. BEHEMOTH spiller kun her på Steinkjer + dagen før nede i Oslo, og dette er de eneste konsertene de gjør i Norge i år. I tillegg kan festivalen skilte med en meget eksklusiv konsert med DE PRESS, der det gamle rockebandet fremfører sitt debutalbum fra 1981 "Block to Block" i sin helhet.

BARE EGIL BAND, SVARTLAMON HARDKOR, THE CUTE CRASH COMBO, SCUM DE LA NORVEGE, EL DOOM & THEBORN ELECTRIC, MONGO NINJA og OSLO ESS skal også spille under STeinkjer Festivalen 2012, så dette kan bli nok en heidundrende fest oppe i Steinkjer.

 

SteinkjerFest_SveinBjorge-.jpg

 

INTERVJU MED FESTIVALBOSS
SVEIN BJØRGE

(av Rune Grande)

 

Steinkjerfestivalen; kan vi få kortversjonen på historien om festivalen? Når og hvorfor den ble startet. Hvem var med i starten osv…

Jeg fikk lyst til å gjøre noe for hjembyen, og tenkte; hva kan jeg? Så på en fest sa jeg til min barndomskompis: «Skal vi lage festival?». «Ja!», var det umiddelbare svaret. Tror nok 95% av alle festivaler er startet på en fest.

2006 var første året, og starten var meg og min kompis. Gradvis har det selvsagt kommet til nye, men jeg er fortsatt festivalsjef og daglig leder.

Jeg regner med at du ikke er alene om å få gjennomført en festival som Steinkjerfestivalen. Kan du si litt om folket bak festivalen?

Selvsagt ikke. Men jeg gjør fortsatt brorparten av jobben. Men det hadde vært umulig å lage en slik festival uten et team av frivillige som bruker veldig mange dager og kvelder av sin fritid til å forberede festivalen. Vi er en gjeng på ca 12 stk. som inngår i en administrasjon med forskjellige ansvarsområder. I tillegg så har vi ca 450 frivillige under selve festivalen.

Å booke band er normalt en utfordring i seg selv, og jeg regner ikke med det er noe annerledes for en festival som Steinkjerfestivalen, eller tar jeg feil?

Booking av band er nok den viktigste jobben i en festival, fordi det er i all hovedsak artistene som trekker folk til festivalen din. Utfordringen er selvsagt å treffe på artister som publikum ønsker å komme for å oppleve, og at du klarer å booke disse til en korrekt pris. Spesielt på siste punkt trengs det lang erfaring, og nettverk, hvis ikke kan du fort bli blåst av kyniske agenter. 

Hva er dine topp ti øyeblikk i Steinkjerfestivalens historie?

Ikke ranget innad de 10:

Jarle Bernhoft (i lite telt) – 2009

Roger Hodgson (Supertramp) – 2007

Seigmen (deres aller siste festivaljobb) -2006

Deep Purple – 2008

Motorhead – 2007

Alice Cooper – 2010

Megaherz – 2009

Jim Jones Revue – 2011

Clawfinger – 2011

Motorpsycho – 2011

 

Behemoth_666.jpg
 
 

Finanskrisa har skaffet problemer for mange da den traff Europa for noen år siden. Hvordan har den påvirket Steinkjerfestivalens virke?

Sterkt i forhold til sponsorer. Både fordi det var reelt for sponsorene, men også fordi mange brukte det som unnskyldning for ikke å støtte opp om festivalen.

Har du noen drømmeartister du gjerne vil se på scenen i Steinkjer?

SigurRos og Dream Theater.

Tror du noen band eller artister kan ha noen fordeler ved å spille på en festival som Steinkjerfestivalen?

Absolutt! Steinkjerfestivalen har etter hvert fått et nasjonalt stempel som en veldig sterkt ‘kvalitetsfestival’, og det er klart at for de mindre og mellomstore artistene så er det viktig å være på plakaten til festivalen. Det merker vi. Og selvsagt spesielt for de lokale og regionale artistene. Vi har for øvrig en målsetning hvert år å ha 50% lokale og regionale artister på plakaten.

Hva er det du selv virkelig gleder deg til i år?

Programmet er klart, og de jeg gleder meg mest til personlig er selvsagt Behemoth, som er en nesten personlig booking, da jeg er stor fan av bandet. Men jeg glede meg også spesielt til Loney Dear og Susanne Sundfør som begge spiller i Steinkjer kirke. Kaizers, El Doom, Oslo Ess, og selvsagt De Press som fremfører hele legendariske ‘Block To Block’, som eneste konsert i Norge!

Høydepunktet for metalfans i Midt-Norge i sommer blir naturlig nok konserten med Behemoth i Steinkjer. De gjør kun 2 konserter i Norge i år og man lurer jo på hvordan dere klarte å dra i land denne avtalen?

Først å fremst så må du ha veldig lyst selv. Dernest så gjelder det å ha god dialog med den norske agenten som representerer bandet i Norge. Og Amber booking er et byrå vi er veldig god tone med. Og Jarle på Amber gjorde en kjempejobb for at vi skulle få til dette. Så kan man si at det kanskje er litt galskap å booke et band som Behemoth til lille Steinkjer, men festival er mye galskap, og skal også være det!

Noen avsluttende ord om hvorfor folk bør dra til Steinkjer den siste helgen i juni?

Først og fremst fordi vi har bevist at vi booker de beste og mest aktuelle artistene til enhver tid. Vi har ofte artistene året før de virkelig eksploderer og blir store. Mange opplever nok disse «bonusopplevelsene» av artister de ikke hadde noe forhold til, men svinger innom, ofte er de sterkeste opplevelsene. Og så er vi en festival der alle fordommer blir liggende igjen utenfor festivalen. Her nyter man, på et intimt område midt i sentrum av byen, masse forskjellige kvalitetsartister i alle typer genre.

 

SteinkjerFest_logobart.jpg
 
 
 
PROGRAM

 

Torsdag 28. juni:

21.00 – Scum de la Norvege (Klubbscenen)
22.30 – Zaed (Klubbscenen)
00.00 – Mio (Klubbscenen)

Fredag 29. juni:

18.00 – Susanne Sundfør (Kirka)
18.30 – Departure (Klubbscenen)
19.30 – Pånnivågn (Rismelen)
19.30 – Jonas Alaska (NTE Scenen)
20.30 – Mikhael Paskalev (Klubbscenen)
21.00 – D.D.E. (Rismelen)
21.00 – The South (NTE Scenen)
22.00 – The Cute Crash Combo (Klubbscenen)
22.30 – De Press (NTE Scenen)
23.30 – Behemoth (Rismelen)
00.00 – Oslo Ess (NTE Scenen)
01.00 – Mongo Ninja (Klubbscenen)

Lørdag 30. juni:

16.30 – Sigurd Julius (NTE Scenen)
17.00 – Loney Dear (Rismelen)
18.00 – Gabrielle (NTE Scenen)
18.00 – Svartlamon Hardkor (Studenten)
18.30 – Bare Egil Band (Studenten)
19.30 – Sondre Lerche (Rismelen)
20.30 – El Cuero (Rismelen)
21.00 – Bendik (Studenten)
22.00 – Baskery (Studenten)
22.30 – Sandra Kolstad (Rismelen)
23.00 – Kaizers Orchestra (NTE Scenen)
00.30 – Nilsen Aalberg (Rismelen)
00.30 – Hedvig Mollestad Trio (NTE Scenen)
01.30 – El Doom & The Born Electric (Studenten)

http://www.steinkjerfestivalen.no