CHTON & CLEAVER – Screaming for Death

CHTON & CLEAVER – Screaming for Death

Førstkommende mandag slipper CHTON & CLEAVER en digital split singel kalt "Screaming for Death" via Morningstar Records. Singelen inneholder 1 låt fra hvert av bandenes nyinnspilte skiver "The Devil Builds" (Chton) og "When There’s nomore Room in Hell…" (Cleaver). Litt mer info om utgivelsen og bandene måtte hentes inn og her kommer en kjapp blodfersk oppdatering fra Øyvind Rekdal, gitarist i begge bandene.

Chton-Cleaver_ScreamingForDeath.jpg

Hva kan du si om denne split releasen?

Chton og Cleaver har diska opp med en sang hver til denne splitten som har fått navnet «Sreaming for death». Chton har klart et album som har fått navnet «The Devil Builds», mens Cleaver har klart albumet «When there’s no more room in hell…». Så målet med splitten er å skape forsiktige blødninger i trommehinnene til metallfansen for at de skal være i stand til å ta i mot trykket når de ferdige albumene kommer ut til massene. Tanken er å få presentert bandene og musikken litt før albumene kommer ut. Det er lenge siden Chton kom ut med noe sist og Cleaver er nok et nytt band for mange, så se på splitten som en ørefik før knyttneven treffer trynet.

75 % av medlemmene i Chton er også å finne i Cleaver. Mange vil kalle dette innavl, hehe, og på en måte blir jo dette som å gi ut en split med seg selv. Noen tanker rundt dette?

Joda, innavl så det holder. Nå skal det sies at dette har gått seg til gradvis og til å begynne med var det bare meg og Espen som spilte i begge bandene. Men så har det jo vært litt besetningsskifter i Chton, og da har vi jo ønska å få inn nye folk som vi vet leverer. Noe som har ført til at vi har henta fra Cleaver og dermed endt opp med mye av de samme folka i begge band. Uansett er det to band med så pass forskjellig musikk og identitet at dette ikke har vært noe problem. Se på det litt som Dr. Jeckyl and Mr. Hyde hvor begge banda representerer hver sin versjon av Mr. Hyde, om du ble noe lurere av den.

La oss først få høre hva du mener om Chton låta.

Låta har tittelen «Death Awaits» og blir å finne på skiva «The Devil Builds» (riktig nok med en litt annen miks). Dette er en av de kjappere og mer brutale låtene på skiva. Selv om «Death Awaits» uten tvil fortsatt er Chton på alle måter, så vil nok de som kjenner oss fra «Chtonian Lifecode»-tida høre at det er et band som absolutt har utviklet seg.

Og så Cleaver låta.

Låta heter «The Screams will break your throats» og er nok en litt utypisk Cleaver-låt. Den vil ikke bli å finne på albumet når det kommer, nettopp fordi den skiller seg litt for mye ut fra de andre låtene. Det er uansett en jævlig fet låt som vi har ønsket å gi ut, og det er noe av grunnen til at vi har valgt å bruke den på denne splitten. Låta er absolutt det kjappeste og mest ekstreme vi har gjort med Cleaver, noe som gjør at splitten inneholder to låter som går godt sammen.

Chton_12.jpg
CHTON
 

Denne singelen blir kun utgitt digitalt. Hvorfor det?

Fordi Cleaver og Chton er så jævlig med i tiden. Men mest er det vel fordi vi ønsket å få ut splitten før albumene kommer ut og da hadde det blitt mye stress og dårlig tid om vi skulle gått for en fysisk utgivelse. Dessuten har ingen av bandene noe ute på en del av de større digitale tjenestene i dag, som f eks Spotify, og dermed vil denne utgivelsen i alle fall gi mulighet for en smakebit av død og fordervelse til de som skulle finne på å søke etter oss gjennom disse tjenestene.

Begge bandene har spilt inn skive, men det er pr dags dato kun Chton som har fått napp hos plateselskapene. Hvordan ligger det an for Cleaver? Har det vært noe bevegelse på duppen eller ligger den bare der og venter på det gode?

Har vel sett litt bevegelse på duppen, men ikke noe som virkelig har nappa. Nå skal det sies at vi ikke har kjørt ut så mange demoer til mange av selskapene som befinner seg i undergrunnen, så vi kommer nok til å gjøre ett lite stunt der etter at denne splitten har kommet ut. Vi vurderer å gi ut skiva for eget maskineri, så om vi ikke får en fangst vi er godt fornøyd med så lar vi den uansett ligge å råtne på kroken.

Chton gjorde vi et intervju med like før Inferno, mens Cleaver har vi ikke vært innom før. Da kan det kanskje være på sin plass med litt historie. Når, hvor, hvorfor osv oppstod bandet?

Jeg og Espen pleide gjerne å møte litt tidligere enn de andre til Chton-øvinger, noe som ført til mye jamming og riffing på ting som ikke passa inn i det vi gjør med Chton. Det blei egentlig en sammensausing av all ekstrem-metall fra 80- og 90-tallet som har vært med å inspirere oss musikalsk og etter hvert så hadde vi så mye nye ideer at vi satt med ett nytt band. Da var det bare å dra inn folk med den rette holdninga og musikksmak, og dermed steg Cleaver opp av asken.

Cleaver_12.jpg
CLEAVER
 

Hvordan vil du beskrive musikken til Cleaver? Hvem er det mest nærliggende å sammenligne dem med?

Har alltid vært litt vanskelig å svare på akkurat dette. Som sagt er det en sammensausing av det vi selv har hørt på fra 80- og 90-tallet. Så old school death/thrash er vel kanskje en slags beskrivelse. Infernomagasinet hadde en beskrivelse av Cleaver i forbindelse med at vi spilte på festivalen i år. Var veldig fornøyd med den og den beskrev Cleaver bedre enn vi noen gang har fått til selv. Derfor slenger jeg med den her: «Sometimes yearning for the good old days is simply too much to bear. Since time travel to the eighties hasn’t yet been possible (and would be overcrowded by metalheads the minute it is), there is only one thing you can do to make the pain subside; take your cue from Bathory, Venom and all the other gods and start  sodomizing lambs like your grandfather used to. Cleaver plays metal for the extremist from the time before time when there wasn’t black, death etc. just metal.»

Blir det split releasekonsert også?

Nei, splitten er ment som en teaser før albumene kommer, så vi sparer kruttet til å kjøre en skikkelig release når albumene har funnet veien til platesjappene.

http://www.chton.com
http://www.facebook.com/chton666

http://www.cleaverband.com
http://www.facebook.com/cleaverband